Sosyal Medya

Dünya

15 kişiyi kurtaran Müslüman genç Fransız vatandaşı oldu

Paris’te bir Yahudi marketine düzenlenen silahlı baskında 15 müşteriyi derin dondurucuya saklayarak hayatlarını kurtaran Malili Müslüman genç Lassana Bathily, törenle Fransız vatandaşı oldu.



çiÅŸleri Bakanlığında, BaÅŸbakan Manuel Valls ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün katılımıyla düzenlenen törenle Bathily'ye Fransız vatandaÅŸlığı verildi. Törende konuÅŸan Ä°çiÅŸleri Bakanı Cazeneuve, Bathily'yi kastederek, "O barış ve hoÅŸgörü Ä°slamı'nın kahramanı oldu" dedi.

"BEN KAHRAMAN DEĞİLİM"

Bathily ise "Fransa beni kahraman yaptı. Ancak bence bir kahraman deÄŸilim, ben Lassana'yım ve kendim olarak kalacağım" diye konuÅŸtu.

Bakan Cazeneuve, Bathily'ye vatandaÅŸlık verilmesi için baÅŸlatılan ve kısa sürede 270 bine ulaÅŸan kampanyanın ardından vatandaÅŸlık için acil süreç baÅŸlatmıştı. Rehine krizi sırasında gösterdiÄŸi cesaretten dolayı CumhurbaÅŸkanı François Hollande da telefonla arayarak 24 yaşındaki Malili Müslüman genci tebrik etmiÅŸti.

Malili genç, saldırı sırasında 15 müÅŸteriyi marketin altındaki depoya indirmiÅŸ ve buradaki büyük derin dondurucuda saklayarak hayatlarını kurtarmıştı. Paris’te 8 Ocak'ta bir polisi öldüren Amedy Coulibaly isimli saldırgan, 9 Ocak'ta Yahudiler'e ait bir marketi basarak 4 kiÅŸinin ölümüne yol açtıktan sonra polis operasyonunda öldürülmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.