Sosyal Medya

Güncel

Cübbe ve sarıkla dolaşınca şikayet edildi

Bir zamanların ünlü mankeni ve film yıldızı Yaşar Alptekin, film çekimi için geldiği Amasya’da üstlendiği 'cin çıkartan hoca' rolüne daha iyi adapte olmak için giydiği cübbe ve sarık ile sokaklarda dolaşırken kıyafetinden şüphelenen bir vatandaş tarafından polise şikayet edildi.



Kültür ve turizm ÅŸehri Amasya’nın son derece güvenli bir ÅŸehir olduÄŸunu ve kadınların bile geç saatlere kadar cadde ve sokaklarda güvenle dolaÅŸtıklarını gözlemlediÄŸini anlatan YaÅŸar Alptekin,“Rolüme adapte olmak için bu kılıkla dolaÅŸtım bu akÅŸam. Ä°leride iki polis arabası beni çevirdi. Arabadan indiler. ‘Kimlik kontrolü’ dedi. Ben tabi kendimden eminim. O eminlikle kimliÄŸimi çıkardım. Memur beyler ÅŸaşırdı tabii. Bu adam ÅŸüpheli ama çok rahat davranıyor. Daha da ÅŸüphelendiler benden. Sonra baktılar ki YaÅŸar Alptekin. ‘AÄŸabey ne yapıyorsunuz burada?’ dediler. ‘Film çevirmek için’ dedim. Bir duyarlı vatandaÅŸ beni ihbar etmiÅŸ. Normalde sinirlenmem lazım. Benim hoÅŸuma gitti. Demek ki burada hala o duyarlı insanlar var. Çünkü biz toplum olarak sorumluyuz. Dolayısıyla demek ki ben ÅŸüpheli durmuÅŸum ki polislere ihbar edilmiÅŸ. Polislerin de bu konuda titiz davranmaları çok hoÅŸuma gitti. Bana yaklaÅŸmaları yani. Åžüpheli ÅŸahısım ama suçlu deÄŸilim yani. Yaklaşımları, kibar davranmaları filan hoÅŸuma gitti” diye konuÅŸtu.

''GÜNLÜK HAYATTA DA BÖYLEYÄ°M''

Bir zamanların ünlü mankeni ve film yıldızıyken 42 yaşında maneviyata yönelmesinin ardından 11 yıldır namaz kılıp gündelik hayatta da rolüne benzer ÅŸekilde giyindiÄŸini anımsatan YaÅŸar Alptekin, “Rol gereÄŸi böyleyim ama aslında gündelik hayatta da böyleyim. Ama bu kadar abartılı deÄŸilim yani. Sarıkla dolaÅŸmıyorum. Yine takkem var. Sarığı ancak Cuma günleri takıyorum. Efendimizin sünneti doÄŸrultusunda sürmemi sürüyorum” dedi.

CEM YILMAZ'DAN ESÄ°NLENMÄ°Åž

Üzerine giydiÄŸi tiÅŸortun hazırlanmasında ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın oyununa adını verdiÄŸi harf grubundan esinlendiÄŸini anlatan ünlü oyuncu, “5 vakit namaz tiÅŸortu rol gereÄŸi deÄŸil. Bu benim tasarımım. Gençlerimiz ismini bilmediÄŸi ÅŸeyler giyiyor. Küfür yazılı, edepsiz yazılar yazılı tiÅŸortlar giyiyorlar. Gençlerimiz giyinmeyi seviyor. Bizi anlatan bir ÅŸeyler giyinmeli bu gençler. Hem giysim bir mesaj versin yada namazı hatırlatsın diye 3 senedir 5 vakit namaz tiÅŸörtuyle geziyorum. En azından birilerine tebliÄŸ etmiÅŸ olurum diye. Cem Yılmaz’ın ‘CMLYMZ’ kısaltmasından ‘5 VKTNMZ’ mesajını oluÅŸturdum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.