Dünya
Netanyahu'nun korumalarıyla tartıştı
Fransız basını, Fransa Başbakanı Vallsin, Paris'teki saldırıları protesto yürüyüşüne katılan İsrail Başbakanı'nın korumalarıyla tartıştığını yazdı.
Fransa'nın başkenti Paris’te düzenlenen saldırılarının ardından düzenlenen terörle dayanışma yürüyüşüne katılan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, korumaların Başbakan Manuel Valls’in kolunu çektikleri ve Başbakanı ittikleri iddia edildi.
Fransız Le Canard Enchaine gazetesinin haberine göre, Valls, Netanyahu’nun çok yakınında olduğu için kendisini iten ve kolunu tutan İsrailli korumalara bağırarak tepki gösterdi.
Görgü tanıklarına atıfta bulunan gazete, Valls’in İsrailli korumalara "Burada kanunları siz yapmıyorsunuz. Kendi Başbakanınızı koruyun, başka bir işe karışmayın" diye sert bir şekilde bağırdığını duyurdu.
Habere göre, İsrailli korumalar Fransızca sözlerine tepki vermeyince Valls aynı sözleri öfkeli bir şekilde İngilizce tekrarladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.