Sosyal Medya

Ekonomi

The Economist: Muhalefet krizi tek çare olarak görüyor

The Economist, Türkiye'de muhalefetin ekonomik krizi tek çare olarak gördüğünü ancak kapıda kriz görülmediğini yazdı.



The Economist dergisi son sayısında Türk ekonomisinin analiz edildiÄŸi bir makale yayımladı. Yazıda Muhalefet partilerinin AK Parti hükümetini devirmek için tek çare olarak bir ekonomik kriz çıkmasını gördükleri bunun da ne kadar güçsüz olduklarının kanıtı olduÄŸu ifade edildi.

2013 yazında Muhalefetin bu 'isteÄŸinin' neredeyse gerçekleÅŸtiÄŸi belirtilen analizde o dönem ABD'deki faiz artışıyla geliÅŸen ekonomilerden sermaye çıkışı yaÅŸandığı belirtildi. Bunun yanında Irak'ta yaÅŸanan olaylar nedeniyle bu ülkeye yapılan ihracatın da düÅŸmesinin söz konusu dönemde Türkiye'yi zorladığı vurgulandı.

YATIRIMCI TÜRKÄ°YE'YE BAKIYOR

Bugüne gelindiÄŸinde düÅŸen petrol fiyatlarının cari açık üzerindeki baskıyı kaldırdığı belirtilen yazıda ÅŸu ifadeler yer aldı: "Türkiye enerji ithalatına gayrisafi milli hasılanın yüzde 6'sı kadar harcama yapıyor. DüÅŸen fiyatlar sayesinde cari açığın hasılaya oranı yüzde 5'e gerileyecek. Yine aynı nedenden enflasyon bu yıl yüzde 6.8'e gerileyecek" Makalede Brezilya ve Rusya'nın kendi içinde yaÅŸadığı sorunlar nedeniyle yatırımcıların 'Türkiye'ye bir daha baktığı' belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.