Sosyal Medya

Güncel

Polis merkezine roketatarla saldırı

Bir süredir gerilim yaşanan Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kaymakamlık binasındaki polis merkezine 3 roket atıldı. Bir kişi hafif yaralandı. Güvenlik güçleri ilçede saldırganları arıyor.



Şırnak'ın Cizre ilçesinde saat 21.00 sıralarında Kaymakamlık binasının ikinci katında bulunan Murat Akançay Polis Merkezi'ne roketatarla saldırı yapıldı. Üç roketin isabet ettiği binada bulunan bir kişi hafif yaralandı. Saldırının ardından bölgde silah sesleri duyuldu.

Olayın hemen ardından özel harekat timleri saldırının gerçekleştirildiği noktaya yönlendirildi. Polis, sokak sokak arama yaparak saldırganları arıyor. Zırhlı araçlar kamu binalarının çevresinde önlem aldı. 

Saldırıdan bir kaç saat önce ilçede bulunan HDP, DTK ve DBP heyetleri sağduyu çağrıs yapmış ve tansiyonu düşürmeye çalışmıştı.

Cizre'de bir süredir PKK yanlılarıyala HÜDA PAR'lılar (Hür Dava Partisi) arasındaki çatışmalarla başlayan bir gerilim yaşanıyor. Geçen ay iki taraf arasında yaşanan çatışmalarda 4 kişi ölümüştü.

İlçede son olarak bu hafta içinde çıkan olaylarda bir çocuk hayatını kaybetmişti. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM