Sosyal Medya

Güncel

'Saygısızlığa hoşgörü ile bakamayız'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Hz. Muhammed’e yönelik saygısızlığa hoşgörü ile bakamayız. Ama tepkilerimizi medeni ve mâkul yollardan ifade etmenin imkânları vardır" dedi. Altay, Başbakan Davutoğlu’nun Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik açıklamalarını kışkırtıcı olduğunu söyledi.



CHP Grup BaÅŸkanvekili Engin Altay Meclis’te düzenlediÄŸi basın toplantısında Paris’teki  saldırı sonrasında  Charile Hebdo dergisinden bir seçki yayınlayan ve kapak fotoÄŸrafını köÅŸelerine taşıyan Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik tepkileri deÄŸerlendirdi.

Altay Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik saldırıların polis tarafından tezgahlandığını iddia etti ve BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nu da kışkırtıcı bir dil kullanmakla suçladı. Altay “Hükümetlerin görevi, gerilimi körüklemek deÄŸil onu düÅŸürmektir. BaÅŸbakan'ı, aklını başına almaya çağırıyorum. Kimse Cenab-ı Allah'ın tahsildarı deÄŸildir. Hazreti Peygamber, hepimizin peygamberidir. Hiç birimiz ÅŸüphesiz ona yönelik bir saygısızlığı kabul edemeyiz. Hazreti Peygamber'e yönelik bir saygısızlığa, Ä°slam her ne kadar bize hoÅŸgörü emretse de hoÅŸgörüyle bakamayız. Ama tepkilerimizi medeni yollardan, mâkul yollardan ifade etmenin imkanları vardır. Her ne sebeple olursa olsun teröre baÅŸvurulması, silaha baÅŸvurulması dinimizce de kabul edilen bir durum deÄŸildir" diye konuÅŸtu.

‘KeÅŸke densiz Bakan’a da hassasiyet gösterebilseydi’

CHP’li Altay BaÅŸbakan’ın aynı hassasiyeti AKP milletvekillerine karşı göstermediÄŸini söyledi. Engin Altay “ KeÅŸke BaÅŸbakan bu hassasiyetini  Tayyip ErdoÄŸan’ın üzerinde Allah’ın bütün vasıfları toplanmış diyen milletvekiline karşı gösterebilseydi.  KeÅŸke BaÅŸbakan 'Akrabaları kayırmak Kuran’ın emridir' diyen milletvekiline bu hassasiyetini gösterebilseydi. KeÅŸke BaÅŸbakan Bakara Suresi ile alay eden densiz Bakan’a bu dini hassasiyetini gösterebilseydi” dedi.

‘Mecliste  vicdan ve ahlak sınavı’  

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nun kamu yönetiminde ÅŸeffaflık paketini açıkladığını belirten Altay ancak paketten fiÅŸleme, ihbar, muhbirlik ve imar düzenlemelerinin çıktığını savundu. Meclis’te gelecek hafta dört bakan hakkında yapılacak Yüce Divan oylamasını da deÄŸerlendiren Altay 'Ben önümüzdeki hafta Meclis’teki bütün milletvekillerinin büyük bir vicdan, ahlâk ve etik sınavı vereceÄŸini düÅŸünüyorum' dedi.

Yüce Divan oylamasında pusula iddiası

Oylamada milletvekillerine üç pusula verildiÄŸini, beyaz pusulaların kabul, kırmız pusulaların red, yeÅŸil pusulanın ise çekimser anlamına geldiÄŸini söyleyen Altay “Bizdeki bilgiler iktidar partisinin yöneticilerinin milletvekillerinden beyaz ve yeÅŸil pusulaları oylamadan sonra alacakları yönünde. Burası ilkokul deÄŸil” diye konuÅŸtu.

Kaynak: Anadolu Ajansı 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.