Sosyal Medya

Güncel

Charlie Yahudi karşıtlığına tahammül edemedi

Düşünce özgürlüğünden dem vuran Charlie Hebdo'nun 2008'de Yahudi karşıtlığı gerekçesi ile bir karikatüristi işten attığı ortaya çıktı. Facebook Twitter Linkedin Google



Paris'te saldırıya uÄŸrayan Charlie Hebdo dergisi Hazreti Muhammed'i(sav) tasvir eden yeni karikatürler yayımlarken, derginin Yahudi karşıtı makale yazdığı gerekçesi ile 2008'de bir çizerini iÅŸten attığının ortaya çıkması yeni bir tartışmaya sebep oldu. Sosyal medyada derginin dinlere eÅŸit mesafede duramadığı polemiÄŸi yaÅŸandı.
Derginin Peygamber Efendimiz'e hakaret eden, Ä°slam dünyasının tepki gösterdiÄŸi karikatürlerinin eleÅŸtirildiÄŸi yazılarda, derginin 2008'de bir çizerini, bir makalesinde anti-semitik ifadeleri nedeni ile iÅŸten attığı hatırlatıldı.

TAZMÄ°NATA MAHKUM EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

16 sene boyunca Charlie Hebdo dergisinde 'Sine' adlı ile karikatür çizip, makale yazan Maurice Sinet 2 Temmuz 2008 yılında Charli Hebdo dergisinde yazdığı bir makale yüzünden iÅŸinden atılmış; Charli Hebdo'ya açtığı hukuksuz iÅŸten çıkartma Davasını 40 bin Euro tazminat ile kazanmıştı.

YAHUDÄ° KARÅžITI SÖZLERÄ° NEDENÄ°YLE Ä°ÅžTEN ATMIÅž

Zamanında Le Monde Gazetesi gibi bir çok Fransız basını olayı haber yapmıştı. Maurice Sinet 16 yıl boyunca Charlie Hebdo dergisinde hem Karikatür çizip hem makale yazdı. Maurice Sinet, 2 Temmuz 2008 tarihinde dönemin CumhurbaÅŸkanı Nicolas Sarkozy'nin oÄŸlu Jean Sarkozy hakkında Darty maÄŸazalarının sahibinin kızı ile evlenmeden önce Yahudi olmaya karar verdiÄŸini söyledi, bu çocuk hayatta çok baÅŸarılı olur ÅŸeklinde bir makale yazdığı için anti-Semitik sözler sarfettiÄŸi gerekçesi ile dönemin Charlie Hebdo direktörü Philippe Val tarafından iÅŸinden atıldı.

Maurice Sinet'i anti-semit makale yazdığı gerekçesi ile iÅŸten atan ve daha sonra hukuksuz iÅŸten atma suçundan Charlie Hebdo'nun 40 bin Euro para cezasına çarptırılmasına sebep olan Charlie Hebdo direktörü Philippe Val ise daha sonra o dönemin cumhurbaÅŸkanı  Nicolas Sarkozy tarafından bir devlet kurumu olan France Inter radyosunun direktörlüÄŸüne getirildi.

(Ajanslar)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.