Sosyal Medya

Güncel

Esed Rejimi Hastanelere Saldırıyor

Suriye'de şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep kentinde büyük zorluklarla faaliyet gösteren hastaneler de rejimin saldırılarının hedefinde. Al Jazeera Türk kent merkezindeki bir hastaneye girdi.



4. yılına giren Suriye savaşında direniÅŸin merkezi olarak gösterilen ve Suriye’nin ikinci en büyük ÅŸehri konumundaki Halep’te saÄŸlık hizmeti veren Sahur Sahra Hastanesi BaÅŸhekimi Sahir Mustafa Al Jazeera Türk’e konuÅŸtu.

Toplam 3 kattan oluÅŸan hastanede günlük  100 ila 150 arasında hastaya baktıklarını ifade eden Mustafa bazı günler hastaneyi tamamen boÅŸalttıklarını, yoÄŸun varil ve füze saldırılarından dolayı hizmet veremediklerini söylüyor.

Hastane çevresinde çekim yapılmaması konusunda ısrarcı olan hastane yöneticileri buna sebep olarak da daha önce 4 kez doÄŸrudan uçak saldırılarına hedef olmalarını gösteriyor.  

Hastanelerinde bakılan hastaların tamamına yakınının varil, füze ve keskin niÅŸancı saldırılarından etkilenen sivillerden oluÅŸtuÄŸunu belirten Sahir Mustafa ÅŸunları söyledi.

"Burada gerek doktor kadrosu gerekse tıbbi araç gereç donanımı açısından oldukça zor ÅŸartlarda hizmet veriyoruz. Bazı günler yoÄŸun varil saldırılarından dolayı çok sayıda ve tehlikeli hasta geliyor. Burada ilk müdahalede bulunup onları büyük oranda Türkiye’ye sevk ediyoruz. Bizim burada yapabileceklerimiz çok kısıtlı. Ayrıca hastanemiz bombardımanlara hedef olduÄŸu için güvenli de deÄŸil. Sırf bu sebeple bazı günler hastanemizi kapatmak zorunda kalıyoruz."

'Duyarsız kalmasınlar'

Suriye dışında yaÅŸayan doktorlara da seslenen Doktor Mustafa, "Bizim burada imkansızlıklar içerisinde olduÄŸumuzu unutmasınlar ve imkanları ölçüsünde bize destek sunsunlar. Suriye dışına çıkmış doktorlarımızın gerek tedavi gerekse de tıbbi araç gereç ve ilaç desteÄŸinde bulunmalarını istiyorum. Lütfen bu duruma duyarsız kalmasınlar" diyor.

Hastane içerisinde müdahale edilenler çoÄŸunlukla çocuk, yaÅŸlı ve kadınlardan oluÅŸuyor.

Halep’in Åžeyh Said mahallesinde oturan ve okula giderken Esed bölgesinde bulunan keskin niÅŸancının hedefi olduÄŸunu söyleyen 15 yaşındaki Eymen Nasır da hastanede tedavi görenler arasında. Kendisinin sadece okula gittiÄŸini ve neden vurduklarını anlamadığını söyleyen Eymen, "Bizi vurmaları Esed askerlerine ne kazandırıyor, beni neden vuruyor anlamıyorum" diyor.

Halep Askeri Meclisi BaÅŸkanı Zahir Sakit ise konuyla ilgili olarak bazı aylar sadece Halep merkezine düÅŸen varil bombası sayısının 700 ile 900 arasında deÄŸiÅŸtiÄŸini belirtiyor. Sahir Sakit ayrıca her bir varil bombasının 15-20 evi harabeye çevirdiÄŸini ve yine çevrede bulunan 10 ila 15 eve de ciddi hasar verdiÄŸini ifade ediyor.

Halep merkezde bulunan ve muhalifler tarafından kontrol edilen, Mesakin Henanu, Sükkari, Tarık el Bab, Åžaar, Bostan PaÅŸa, Selahaddin, Haydariye, Ä°nzarad semtleri varil bombardımanlarının en fazla hedefi olan bölgeler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.