Sosyal Medya

Güncel

CHP kararı görmeden muhalefet şerhini sundu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Meclis Araştırma Komisyonu üyesi milletvekilleri, komisyon kararını görmeden hazırladıkları muhalefet şerhini komisyona sunduklarını açıkladı.



Hazırladıkları muhalefet ÅŸerhini komisyona teslim ettikten sonra Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen CHP’li milletvekilleri, Meclis SoruÅŸturma Komisyonu’nda 4 eski bakan ile ilgili soruÅŸturmanın eksik yapıldığını iddia etti. Komisyonun raporunun kendilerine ulaÅŸmadığını kaydeden CHP Ä°zmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Åžu saate kadar elimize ulaÅŸan bir rapor yok. Bugün de göreceÄŸimiz belli deÄŸil. Tapeler konusunda hiçbirimize bilgi verilmedi. Ä°mha gerçekleÅŸtikten sonra suç duyurularımızı yapacağız” dedi.

Herkesin hukuka uymak zorunda olduÄŸunu belirten CHP TekirdaÄŸ Milletvekili Emre Köprülü ise, “Kimse hukuktan kendisini güçlü görme hakkına sahip deÄŸildir. Herkes hukuka göre karar almak zorundadır. Suç iÅŸlediÄŸinde de gerekli cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını bilmek durumundadır” diye konuÅŸtu.

230 sayfalık bir muhalefet ÅŸerhi hazırladıklarını belirten CHP Ä°stanbul Milletvekili Osman Korutürk, “Bu komisyon birkaç ayını boÅŸa geçirdi, eksik belge, eksik tanıkla, eksik bir iÅŸlem yaptı. AK Parti açısından bu komisyonun asıl iÅŸlevi yasa dışı iÅŸ yapmanın üzerini örtmek” diye konuÅŸtu.
Genel Kurul’da milletvekillerinin 4 eski bakanı Yüce Divan’a göndermesi gerektiÄŸini ifade eden CHP Ä°zmir Milletvekili Rıza Türmen, “Bu raporu verirken gerekçeli kararı görmeden yaptık. Dilekçemize ‘raporu okuduktan sonra görüÅŸlerimizi bildirme hakkını gizli tutuyoruz’ dedik. Meclis’in doÄŸru dürüst bir karar vererek bakanları Yüce Divan’a sevk etmesi gerekir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.