Sosyal Medya

Güncel

Cuma günü hangi illerde okullar tatil?

Cuma günü okullar tatil mi? İstanbul Valisi Vasip Şahin, yarın (9 Ocak Cuma) günü İstanbul'da okulların tatil olup olmayacağı sorusunu yanıtladı. Vali Şahin "Okullarımızı açık tutmaya çalışacağız" dedi.



Yarın okullar tatil mi? ÖÄŸrenciler 9 Ocak Cumagünü okulların tatil olup olmayacağı sorusunun peÅŸine düÅŸtü. Sosyal medyada da öne çıkan konu hakkında Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahinaçıklama yaptı. Vali Åžahin, "Okullarımızı açık tutmaya çalışacağız" dedi.

BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Murat Hazinedar, Vali Åžahin'i kapıda karşıladı. Åžahin ve Hazinedar yaklaşık 45 dakika baÅŸbaÅŸa görüÅŸtü. Basın mensupları görüntü almak için odaya girdiÄŸinde Vali Åžahin soru almak istemediÄŸini, ziyaret sırasında açıklama yapmak gibi bir geleneÄŸinin olmadığını söyledi.

SULTANAHMET SALDIRISI

Buna raÄŸmen Sultanahmet bombacısının kimliÄŸiyle ilgili soruya Åžahin, "Sayın Bakanımız zaten açıklama yaptı. GeliÅŸmeler oldukça sayın Bakanımız açıklama yapacak" karşılığını verdi.

CUMA GÜNÜ OKULLAR TATÄ°L OLACAK MI?

Cuma günü için okullarda kar tatili olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, "Åžu ana kadar ki tatillerimizi meteorolojik verilere göre yaptık.  Bugünkü tatil gerekçemiz mevcut kar yağışından ziyade, küreme ve temizleme çalışmalarının sokak aralarında özellikle aksama ihtimaline karşın, don ve buzlanmadan mütevellit bir takım sıkıntılar yaÅŸanmaması için tatil kararı aldık" diye konuÅŸtu.

ANKARA'DA YARIN OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

OKULLARIMIZI AÇIK TUTMAYA ÇALIÅžACAÄžIZ...

Vali Åžahin, "Yarınla ilgili bir deÄŸerlendirme yapacağız, çok olaÄŸanüstü bir durum görünmüyor. Ä°nÅŸallah yarın açık tutmaya çalışacağız okulları. Ama meteorolojik verilerde bir deÄŸiÅŸiklik olursa, onu da sizlerle paylaÅŸacağız" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 9 Ocak Cuma günü Ä°stanbul'da okullar tatil mi?

AKSAMAMASI Ä°ÇÄ°N UÄžRAÅžIYORUZ

Araya giren Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, "Oğlum mesaj atmış, tatil var mı diye soruyor" dedi.

Vali Åžahin bunun üzerine, "Çocuklarımız tabi tatilden çok mutlu oluyorlar. Ama biz çocuklarımızın eÄŸitim öÄŸretim hayatının aksamaması için her gün öÄŸrenecekleri yeni bilgilerden geri kalmamasını önemsiyoruz" karşılığını verdi.

ÇOCUKLAR TWÄ°TTERDA ZEKÄ° ESPÄ°RÄ°LER YAPIYORLAR

Twitter üzerinden kendisine yazılanları da deÄŸerlendiren Åžahin, "Gençlerimiz çok esprili, çok zeki nükteler yapıyorlar. Bazen cevaplayamayacağınız derecede zeka ürünü espriler yapıyorlar" dedi.

PLAKET YERÄ°NE KÄ°TAP

BaÅŸbakanın plaketle ilgili düÅŸüncesine katıldığını ve belediye baÅŸkanı olduÄŸundan beri hiç plaket vermediÄŸini söyleyen BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Murat Hazinedar, Vali Åžahin'e Atatürk'ün BeÅŸiktaÅŸ günlerini anlatan "Güle Güle Çocuklar" adlı kitabını hediye etti. 

Ä°ÅžTE 08 OCAK PERÅžEMBE VE 9 OCAK CUMA GÜNÜ OKULLARIN TATÄ°L OLDUÄžU YERLER

TRABZON

Trabzon'da etkili kar yağışı nedeniyle eÄŸitime bugün ara verildiÄŸi bildirildi.

Vali Abdil Celil Öz, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde tüm okulların tatil edildiÄŸini belirterek, "Gece boyunca yaÄŸan kar ile oluÅŸan olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle il genelinde bugün okullarımızda eÄŸitim öÄŸretime bir gün ara verilmiÅŸtir" ifadesini kullandı.

Öz, hava ÅŸartlarının durumuna göre tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağının yeniden deÄŸerlendirileceÄŸini kaydetti.

ZONGULDAK

Zonguldak'ın merkez ile bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eÄŸitime bugün ara verildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle merkezin yanı sıra Kozlu, Kilimli, Gökçebey, Çaycuma ve EreÄŸli ilçeleri ile baÄŸlı belde ve köylerdeki okullar bugün tatil edildi. Engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluÅŸlarında görevli personelin de bugün idari izinli sayılacağı bildirildi.

BURSA

Kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bursa ValiliÄŸi kentteki tüm ilk, orta ve liselerde eÄŸitime bugün (PerÅŸembe) bir gün daha ara verdi.

ESKÄ°ÅžEHÄ°R (2 GÜN)

EskiÅŸehir'de ilk ve orta dereceli okullar olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle bugün ve cuma günü tatil edildi. EskiÅŸehir ValiliÄŸi tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle il genelinde önlem amaçlı olarak eÄŸitime 8 Ocak PerÅŸembe ve 9 Ocak Cuma günü ara verilduÄŸi belirtildi.

SAMSUN

Samsun'da yoÄŸun kar yağışı dolayısıyla okullar il genelinde bugün tatil edildi. Samsun ValiliÄŸi'nin aldığı kararla, yoÄŸun kar yağışı dolayısıyla Ä°lkadım, Atakum ve Canik ilçeleri ile diÄŸer tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde okullar 8 Ocak PerÅŸembe 2015 günü tatil edildi.

UÅžAK

UÅŸak kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile liseler, 8 Ocak PerÅŸembe ve 9 Ocak Cuma günü soÄŸuk hava ile yollardaki buzlanma nedeniyle tatil edildi.

KAHRAMANMARAÅž

KahramanmaraÅŸ'ta etkisin sürdüren kar yağışı nedeniyle 4 ilçedeki okullar bugün tatil edildi. Kentte 3 günden bu yana etkili olan kar nedeniyle AfÅŸin, Ekinözü, Elbistan ve Göksun merkez ve baÄŸlı mahallelerindeki ilk ve ortaöÄŸretim okullarında eÄŸitime 8 Ocak perÅŸembe günü ara verildiÄŸi bildirildi.

KÄ°LÄ°S

Kilis'teki elveriÅŸsiz hava koÅŸulları nedeniyle kent merkezindeki okullar bugün tatil edildi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, sosyal medya hesabından kent merkezindeki okullarda eÄŸitime 08 Ocak PerÅŸembe günü ara verildiÄŸini duyurdu. Vali Tapsız, bugün engelli ve hamile çalışanların da idari izin sayılacağını belirtti.

DENÄ°ZLÄ°

Denizli'nin ikisi merkez olmak üzere beÅŸ ilçesinde iki gündür tatilde olan ilk ve orta dereceli okullar, bugün de tatil edildi. Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü'nden yapılan yazılı açıklamada; kent merkezindeki Pamukkale ve Merkezefendi ile Acıpayam, Bozkurt ve Çameli ilçelerinde iki gündür tatilde olan ilk ve orta dereceli okulların 08 Ocak PerÅŸembe günü de tatil edildiÄŸi duyuruldu. Kent merkezinde kar yağışının kesildiÄŸi, Ä°l Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereÄŸi tatil kararının alındığı belirtildi.

ADANA (1 Ä°LÇE)

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde elveriÅŸsiz hava koÅŸulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eÄŸitime 2 gün ara verildi. 8 Ocak PerÅŸembe ve 9 Ocak Cuma okullar tatil...

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eÄŸitime bugün ara verilecek. Ä°l Mili EÄŸitim MüdürlüÄŸünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eÄŸitim ve öÄŸretimin yapılamayacağı belirtildi.

Açıklamada, Aybastı, ÇamaÅŸ, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Ä°kizce, KabataÅŸ, Kabadüz, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ve yatılı bölge okulu hariç AkkuÅŸ ilçelerinin tamamında bugün eÄŸitime ara verileceÄŸi ifade edildi.

MALATYA

Malatya'da yoÄŸun kar yağışı nedeniyle il igenelinde okulların 2 gün tatil edildiÄŸi açıklandı. Vali Süleyman Kamçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kar yağışı nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde eÄŸitime iki gün ara verildiÄŸini açıkladı. Vali Kamçı ayrıca kamuda çalışan engelli ve kronik hastalarında iki gün idari izinli sayılacaklari belirtildi.

TUNCELÄ° (BAZI Ä°LÇELER)

Tunceli'nin Pülümür ve Hozat ilçelerinde 1, Nazımiye ilçesinde 2 gün eÄŸitime ara verildi. Ovacık ilçesinde de eÄŸitime yarın ara verildiÄŸi duyurulmuÅŸtu.

KONYA

YoÄŸun kar yağışı nedeniyle eÄŸitime bugün için bir daha ara verildi. Geçen pazartesi günü akÅŸam saatlerinde baÅŸlaÅŸan yoÄŸun kar yağışı nedeniyle Konya ValiliÄŸi tarafından eÄŸitime dün ve bugün için ara verilmiÅŸti. Tatil süresi bugün (perÅŸembe) da uzatılarak 3 güne çıkartıldı.

KASTAMONU

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eÄŸitime 2 gün ara verildiÄŸi bildirildi. Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü'nden alınan bilgiye göre, kent merkezinde taşımalı eÄŸitim verilen okullar ile Åženpazar ve Devrekani ilçelerindeki tüm okullar bugün ve cuma günü tatil edildi. Çatalzeytin ve Bozkurt ilçelerinde ise yarın eÄŸitime ara verildi.

GÄ°RESUN

Giresun Milli EÄŸitim Müdürü Necati Akkurt, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde bugün, Dereli ilçesinde ise yarın ve cuma günü eÄŸitime ara verileceÄŸini söyledi.

AFYONKARAHÄ°SAR

Kar yağışı nedeniyle salı ve ÇarÅŸamba eÄŸitim öÄŸretimin yapılmadığı Afyonkarahisar'da, okulların bugün da tatil edildiÄŸi açıklandı.

KARS

Kars'ın Sarıkamış ve Digor ilçelerinde elveriÅŸsiz hava koÅŸulları nedeniyle okullar tatil edildi. DiÄŸer Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, akÅŸam saatlerinden itibaren hava sıcaklığında aşırı düÅŸüÅŸ beklendiÄŸi belirtilerek, buna baÄŸlı olarak ilçede fırtına ve kuvvetli buzlanma hadiselerinin yaÅŸanacağının tahmin edildiÄŸi bildirildi.

AMASYA

Amasya'nın Merzifon, Suluova, Hamamözü, Göynücek, TaÅŸova ve GümüÅŸhacıköy ilçelerinde kar yağışı nedeniyle bugün de eÄŸitime ara verilecek.

BÄ°NGÖL

Bingöl'de yoÄŸun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze baÄŸlı tüm ilçelerdeki okullarda bugün için eÄŸitime bir gün ara verildi. Bingöl ValiliÄŸi, yoÄŸun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışan engellilerin perÅŸembe ve cuma günü izinli olduklarını açıkladı.

KOCAELÄ°

Kocaeli'nde kuvvetli buzlanma ve don nedeniyle bugün il genelinde eÄŸitime bir gün daha ara verileceÄŸi bildirildi.

TOKAT

Tokat'ın Erbaa, ReÅŸadiye ve Niksar ilçelerinde olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle eÄŸitime bugün ara verildi.

KARABÜK

Karabük'te yoÄŸun kar yağışı nedeniyle il genelindeki bütün okullarda bugün eÄŸitim ara verildi.

BARTIN

Bartın'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eÄŸitime bir gün ara verileceÄŸi bildirildi.

KIRÅžEHÄ°R

Ä°l genelinde, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. KırÅŸehir ValiliÄŸi, kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öÄŸrenciler ile engelliler ve hamile memurların da bugün izinli sayılacağı açıklamasını yaptı.

ERZÄ°NCAN

Erzincan il merkezi ve ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle 8 Ocak PerÅŸembe günü eÄŸitime ara verilmesi kararlaÅŸtırıldı.

YOZGAT

Yozgat Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü, olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle il merkezi ile AkdaÄŸmadeni, BoÄŸazlıyan, Sorgun, Çekerek, Aydıncık, Saraykent ve Çayıralan ilçelerinde eÄŸitime bugün ara verildiÄŸini duyurdu. Kadışehri ilçesinde ise taşımalı eÄŸitime yarın ara verildi.

KIRIKKALE (BAZI OKULLAR)

Kırıkkale kent merkezinde taşımalı eÄŸitim yapılan okullar ile Hacılar beldesi, Ahılı, Kazmaca ve Yukarı Mahmutlar köyü, Çullu ve AÅŸağı Mahmutlar mahallerindeki okullarda eÄŸitime bugün ara verildiÄŸi öÄŸrenildi.

KARAMAN

Karaman'da kar yağışı ve ÅŸiddetli tipi nedeniyle okullar perÅŸembe günü tatil edildi. Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸünden yapılan yazılı açıklamada, "Ä°l ve ilçelere baÄŸlı tüm eÄŸitim kurumlarında 8 Ocak PerÅŸembe günü uygun olmayan hava koÅŸulları nedeni ile eÄŸitim yapılmayacaktır" denildi.

NEVÅžEHÄ°R (BAZI Ä°LÇELER)

NevÅŸehir il merkezi ve 6 ilçede 1, Derinkuyu ilçesinde 2 gün eÄŸitime ara verildi. NevÅŸehir merkez ile Kozaklı, GülÅŸehir, HacıbektaÅŸ, Avanos, Ürgüp ve Acıgöl'de olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle eÄŸitime bugün ara verildiÄŸi belirtildi. Derinkuyu Kaymakamı Selman KibaroÄŸlu, soÄŸuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde eÄŸitime bugün ve ertesi gün ara verildiÄŸini bildirdi.

NÄ°ÄžDE

NiÄŸde'de olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle eÄŸitime bir gün ara verildi.

MUÅž

MuÅŸ'ta yoÄŸun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Cevdet Arslan, "MuÅŸ ilimizde, don ve yoÄŸun kar yağışı nedeniyle 8 Ocak 2015 PerÅŸembe günü merkez ilçe ve baÄŸlı köylerde örgün eÄŸitim okullarında (yatılı bölge okulları, pansiyonlu kalan öÄŸrenci hariç) Ä°l Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 1 gün eÄŸitim ve öÄŸretime ara verilmiÅŸtir" dedi.

KAYSERÄ°

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kar yağışı nedeniyle ÅŸehir genelinde olumsuz hava ÅŸartlarından dolayı okulların 8 Ocak PerÅŸembe günü tatil olduÄŸunu Twitter hesabından duyurdu.

BÄ°LECÄ°K

Kar yağışının etkili olduÄŸu Bilecik'te ilk ve orta dereceli okullar yarın için 1 gün süreyle tatil edildi.
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir tarafından yapılan yazılı açıklamada yoÄŸun kar yağışı nedeniyle 8 Ocak PerÅŸembe günü Osmaneli ve Gölpazarı ilçeleri dışında il merkezi ve diÄŸer tüm ilçelerde okulların 1 gün süreyle tatil edildiÄŸini belirtildi.

GÜMÜÅžHANE

GümüÅŸhane'de kar yağışı ve soÄŸuk hava nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların bir gün tatil edildiÄŸi bildirildi.

RÄ°ZE

Rize'nin Ä°kizdere, Kalkandere, HemÅŸin ve Güneysu ilçelerinde elveriÅŸsiz hava ÅŸartları nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

ÇORUM

Çorum'da, kar yağışı ve olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle taşımalı eÄŸitim kapsamındaki öÄŸrenciler için eÄŸitime iki gün ara verildiÄŸi bildirildi.

UÅžAK

UÅŸak'ta olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle okullar iki gün tatil edildi.
Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluÅŸlarında görev yapan hamile, engelli, diyaliz hastaları, kanser hastaları, kalp ve böbrek yetmezliÄŸi gibi kronik ağır hastalığı olan personelin de iki gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

ÅžIRNAK

Şırnak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve baÄŸlı köylerde okullar 2 gün tatil edildi.
Şırnak ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, kentte bugün etkili olan ve yarın da sürmesi beklenen yoÄŸun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve baÄŸlı köylerdeki tüm eÄŸitim kurumlarının 8-9 Ocak tarihlerinde tatil edildiÄŸi belirtildi.
Ayrıca, yoÄŸun kar yağışı nedeniyle, Şırnak Merkez, baÄŸlı belde ve köylerde, kamu kurum ve kuruluÅŸlarında görevli hamile ve engelli personelin, iki gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüÄŸü ifade edildi.

ISPARTA

Isparta'da olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eÄŸitime iki gün ara verildi.
Daha önce Yalvaç, Gelendost ve Atabey ilçeleri için açıklanan tatil kararı, yoÄŸun kar yağışının devam etmesi üzerine geniÅŸletildi. Buna göre, Isparta kent merkezi ile tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eÄŸitime 8-9 Ocak 2015 tarihlerinde ara verildi.

HAKKARÄ°

Hakkari'de ise iki gündür etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle kent merkezi ve baÄŸlı köylerde eÄŸitime 8 Ocak PerÅŸembe ara verildiÄŸi duyuruldu.

BÄ°TLÄ°S

Bitlis'in Hizan ilçesinde, kar yağışı ve hava koÅŸulları nedeniyle eÄŸitime 2 gün ara verildi. Hizan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoÄŸun kar yağışı ve tipi nedeniyle, yatılı okullar hariç ilçe merkezi ve baÄŸlı köylerde PerÅŸembe ve Cuma günü eÄŸitime ara verildiÄŸi bildirildi. Ayrıca, kamu ve kurumlarda çalışan hamile ve engellilerin 2 gün süreyle idari izinli sayılacağının kararlaÅŸtırıldığı belirtildi.

BALIKESÄ°R

Balıkesir'in 7 ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, 3 ilçede ise taşımalı sistemle eÄŸitim verilen kurumlar bir gün tatil edildi.

Bu arada, Balıkesir'in yüksek kesimleri baÅŸta olmak üzere büyük bölümünde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaÅŸanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.