Sosyal Medya

Dünya

Başörtüsü nedeniyle saldırıya uğradı, sanık oldu

Avusturya'da yaşayan Nagehan Köse, başörtüsü nedeniyle uğradığı saldırı sonrasında sanık oldu



Avusturya'nın Salzburg eyaletine baÄŸlı Hallein kentinde yaÅŸayan Nagehan Köse, baÅŸörtüsü nedeniyle uÄŸradığı saldırı sonrasında kendisine dava açıldığını bildirdi.

Viyana'da gazetecilere açıklamalarda bulunan 21 yaşındaki Köse, Avusturya'da doÄŸup büyüdüÄŸünü ve Salzburg eyaletine baÄŸlı Hallein kentinde ailesiyle yaÅŸadığını söyledi.

Geçen yıl nisan ayında arkadaşıyla buluÅŸmak üzere yolda giderken karşıdan gelen yaÅŸlı çiftin sözlü ve fiziksel ÅŸiddetine maruz kaldığını anlatan Köse, kadının "BaÅŸörtünü çıkart at. BaÅŸörtüsüyle çok çirkinsin" diye sataÅŸtığını, polisi arayınca kendisine saldırdığını belirtti.

Saldırı sonucunda elinden hafif yaralanan ve telefonunu yere düÅŸüren Köse, çiftin olay yerinden kaçmaya çalıştığını ve yoldan geçen birisiyle saldırgan kadını ve adamı durdurduklarını ifade etti.

YaÅŸlı çiftin polis geldikten sonra, “Bunlar bizi bıçaklamaya kalktı. Tehdit ettiler" diye yalan söylediÄŸini ancak polisin yaptığı incelemede üzerlerinde herhangi bir ÅŸey bulmadığını aktardı.

"HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜÅžTÜK"

Tutanak tutulduktan 4 ay sonra ÅŸikayetinin sonucuna iliÅŸkin araÅŸtırma yaptığını aktaran Köse, savcılığın ÅŸikayeti dikkate almayarak dosyayı kapattığını öÄŸrendiÄŸini kaydetti.

Davanın kapatılmasına itiraz ettiklerini ve bunun sonucunda kendilerine aralık ayının sonunda bir mektup geldiÄŸini ifade eden Köse, mektupta kendilerine dava açıldığını öÄŸrendiklerini ve ÅŸoke oldukları söyledi. Haksızlık karşısında sesini duyurmak isterken suçlu duruma düÅŸürüldüÄŸünü belirten Köse, "Haklıyken haksız duruma düÅŸtük" dedi.

"UÄžRADIÄžIMIZ HAKSIZLIÄžIN HADDÄ° HESABI YOK"

Saldırıya uÄŸradığını, elinden yaralandığını, maÄŸdur olduÄŸunu ve bu yüzden polisi aradığını ancak sonuçta hakkında "tehdit" davası açıldığını ifade eden Köse, "Ben polisi arıyorum, polis gelsin onlar kaçmasın diye. Bir deÄŸil, iki deÄŸil çok başıma geldi. Artık ben susmak istemedim. Çünkü yeter. Biz burada doÄŸduk burada büyüdük, Almanca biliyoruz. UÄŸradığımız haksızlığın haddi hesabı yok" diye konuÅŸtu.

Köse, gerekirse Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceÄŸini sözlerine ekledi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.