Sosyal Medya

Dünya

Yılbaşı gecesi camiye saldırdılar

İsveç'te yılbaşı sabahı bir camiye daha yangın bombası atılarak kundaklandı, polis ırkçıların yaptığını tahmin ediyor. Olay yerine gelen Belediye Başkanı Carl Lindberg; Hangi dine, hangi görüşe sahip olursa olsun toplumun tüm kesimlerinin bu duruma tepki göstermesi gerekir” dedi.



Ä°sveç’in baÅŸkenti Stockholm’e 70 kilometre uzaklıkta bulunan Uppsala kentinde bulunan bir camiye yılbaşı gecesi saldırı gerçekleÅŸtirildiÄŸi bildirildi.

Saldırganlar tarafından Molotof kokteylinin atıldığı caminin kapısında ırkçı sloganlar yazıldığı kaydedildi. Görgü tanıkları, camiye yapılan saldırı ihbarını saat 06.30 sıralarında alan polisin oldukça kısa bir süre içinde olay yerine geldiklerini ifade etti. Daha önce de ülkenin Eslöv ve Eskilstuna’nın ardından Uppsala kentindeki camiye gerçekleÅŸtirilen saldırıya tepki gösteren bir kiÅŸi, “Kısa sürede camilere yapılan yakmaya yönelik saldırılar hem Ä°sveç demokrasisine hem de din karşı yapılmış saldırılardır. Camide o esnada insanların bulunmaması bir tesadüftür. Biz camimize gitmeye ve her türlü desteÄŸi vermeye devam edeceÄŸiz” diyerek üzüntülerini dile getirdi. Kentte yaÅŸayan Müslümanlar bu duruma karşı yöneticilerin sorumluluklarını yerine getirmemeleri halinde olayların daha sık bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirilmesinden endiÅŸe ettiklerini ifade ettiler.

Olayın duyulmasının ardından camiye gelen Belediye BaÅŸkanı Carl Lindberg, “Buraya gelerek neler hissettiÄŸimi ifade etmek ve bu durumu protesto ederek hoÅŸgörü göstermeyeceÄŸimizi söylemek istiyorum. Hangi dine, hangi görüÅŸe sahip olursa olsun toplumun tüm kesimlerinin bu duruma tepki göstermesi gerekir” dedi.

Uppsala polis sözcüsü Lisa Sannervik ise, “Saldırganların camiye yanıcı madde muhtemelen molotof kokteyli attıklarını uzaktan görenler var. Biz gelene kadar saldırganlar olay yerinden uzaklaÅŸmış ve caminin giriÅŸ kapısına ırkçı sloganlar yazılmış. Yaptığımız incelemelere göre atılan yanıcı maddeler kendi kendine sönmüÅŸ. Devam eden soruÅŸturma kapsamında saat 05.00 sularında bölgede ve dışarıda olan kiÅŸilerle iletiÅŸim kurmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Ä°sveç’te son bir yıl içinde 13 cami saldırısı gerçekleÅŸtirilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.