Sosyal Medya

Güncel

Economist'ten Erdoğan'a yaylım ateşi!

İngiliz Economist dergisi 14 Aralık operasyonunu ele aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.



Gülen Cemaati medyasına yapılan 14 Aralık operasyonun dış basındaki yankıları sürüyor. Ä°ngiliz Economist dergisi 14 Aralık operasyonunu ve Ankara ve Brüksel arasında yükselen tansiyonu ele aldı.

'Türkiye'de basın özgürlüÄŸü öldü mü?' baÅŸlıklı yazıda "ErdoÄŸan AB'yi de AK Parti'yi devirmek isteyenler listesine almış gibi gözüküyor" dendi.

O SÖZLER DOLARI YÜKSELTTÄ°

"AB'nin ne dediÄŸi bizi ilgilendirmez. EÄŸer bizi AB'ye almazlarsa almasınlar'. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın bu son çıkışının ardından TL, Dolar karşısında yüzde 4 deÄŸer kaybetti ve ülkenin yöneldiÄŸi rota konusundaki endiÅŸeler de arttı" ifadeleriyle baÅŸlayan yazıda, 14 Aralık operasyonu sonrasında ErdoÄŸan'ın AB'ye karşı tutumunu katılaÅŸtırdığı ifade ediliyor.

Yazıda AB DışiÅŸleri Temsilcisi Federica Federica Mogherini ve Avrupa Komisyonu'nun geniÅŸlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn'ın son gözaltıların ardından yaptığı "Türkiye'nin AB'ye üyeliÄŸi hukukun üstünlüÄŸü ile temel hak ve özgürlüklere saygıya baÄŸlı" uyarısı da hatırlatılıyor.

AMANSIZ SAVAÅž TIRMANIYOR

"ErdoÄŸan'ın cevabı ise 'AB kendi iÅŸine baksın' ÅŸeklinde oldu. Son gözaltılar ErdoÄŸan'ın Fethullah Gülen takipçilerine karşı baÅŸlattığı amansız savaşın tırmandığını gösteriyor" denen yazı ÅŸöyle devam ediyor:

BANK ASYA HATIRLATMASI

"AK Parti ve Gülenciler arasındaki güç mücadelesi bir yıl önce ErdoÄŸan'ın yakın çevresini hedef alan yolsuzlık soruÅŸturmasıyla açığa çıkmıştı. ErdoÄŸan emniyet ve yargıda yaptığı atamalarla soruÅŸturmayı ezip geçti. 'Sahte peygamber' ve takipçilerini yok etme konusunda da son derece kararlı gözüküyor. ErdoÄŸan'ın hedefleri arasında Ä°slami bankacılık yapan Bank Asya da vardı. Yıl içerisinde sırası üç kez kapatılan Bank Asya hisseleri 2014'ün ilk dokuz ayında yüzde 40 deÄŸer kaybetti ve büyük kamu kuruluÅŸları da bu bankadaki mevduatlarını çektiler. Bir bankacı yaÅŸananları 'CumhurbaÅŸkanı'nı kızdıran herkes potansiyel hedef haline geliyor' diyordu."

Aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da bulunduÄŸu son gözaltı operasyonunda ise 31 kiÅŸinin 'darbe' ile suçlandıkları yazıda hatırlatılıyor.

Yazı ÅŸöyle devam ediyor:

"Türk basını, gözaltına alınanlara yöneltilen suçlamalar arasında Gülen hareketinin rakip bir Ä°slami cemaate karşı kampanya yürütmekle suçlandığını da yazıyor. Gülen ve takipçileri Zaman gazetesi ve Samanyolu TV'de yayınlanan 'Tek Türkiye' dizisi ile örtülü mesajlar vermekle suçlanıyor."

AB DE FAÄ°Z LOBÄ°SÄ° OLDU

14 Aralık'ta gündeme gelen bu iddiaları "ErdoÄŸan Haziran 2013'teki Gezi Parkı protestolarından bu yana daha paronayak hale geldi" sözleriyle yorumlayan Economist'in yazısı AB-Türkiye iliÅŸkilerine vurgu yaparak sonlanıyor:

"ErdoÄŸan Gezi Parkı protestoları zamanında Batılı bankacılar, casuslar ve medya mensuplarından oÅŸluÅŸan küresel bir ' faiz lobisini' suçlamıştı. Amacın AK Parti'yi devirmek olduÄŸunu savunuyordu. Daha sonra Gülenciler de bu lobiye dahil edildiler. Åžimdi de kağıt üzerinde Türkiye'nin üye olmak istediÄŸi AB de listeye girmiÅŸ gibi duruyor." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.