Sosyal Medya

Güncel

Çok istiyorsan gel o zaman

Yolsuzluk iftirasıyla darbe girişiminde bulunanların ihanetinin tescillendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen’e çağrıda bulundu: Senin elini kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına. Hiç kimse sana ‘gelme’ demiyor. Çoktandır ‘gel’ diyoruz zaten



Konya-Ä°stanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin baÅŸlaması törenlerine katılan CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, darbe giriÅŸimi engellenin paralel yapıya iliÅŸkin önemli açıklamalarda bulundu. Fethullah Gülen’i bir kez daha Türkiye’ye çağıran ErdoÄŸan, özetle ÅŸunları söyledi:
Bizim 12 yılda attığımız her adım birilerini rahatsız etti. Defalarca kirli oyunlarla üzerimize geldiler. Bütün tuzakları, kumpasları bozduk. 
OYUNU ANINDA GÖRDÜK
Geçen yıl 17 Aralık’ta yine Konya’daydım. Bugüne kadar hiçbir 17 Aralık’ı ihmal etmedim. Yargı, emniyet, medya el ele verdiler o gün operasyon baÅŸlattılar. Çok kirli bir algı operasyonu devreye girdi. Adına yolsuzluk operasyonu dediler ama daha o gün yolsuzluk olmadığı ortaya çıktı. Bu darbe giriÅŸimini anında gördük. Çok açık ÅŸekilde hükümeti devirmeye yönelik adım atılmıştı.
KÄ°RLÄ° YÜZLERÄ° ORTAYA ÇIKTI
25 Aralık’taki asıl tuzak polislerin bilgisayarlarından çıkarıldı. Kullanılacak fezlekeye dönemin baÅŸbakanı yazıldığı ortaya çıktı. Kirli yüzlerini daha net gördük. Ä°ddialarının, iftiralarının, çirkefliklerinin nasıl sınır tanımadığını gördük. Bu tuzağı gördünüz, darbe giriÅŸimini boÅŸa çıkartınız. Kimlerin ittifak yaptığını görün. Eski Türkiye’nin ne kadar aktörü varsa kucaklaşıyorlar. 
PENSÄ°LVANYA’DA KORUMA ALTINDA
Pensilvanya açıklama yapıyor. Bakıyorsunuz ÅŸahsıma yönelik çok çirkin benzetmeler, beddua seansları ve ÅŸimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan, onun kendi takımı için ‘onların yerinde olmak isterdim’ diyor. Senin elini, kolunu baÄŸlayan yok ki gel onların yanına, gel onların yerine. Hiç kimse sana ‘gelme’ demiyor, gel. Çoktandır sana ‘gel’ diyoruz zaten. Pensilvanya’da koruma altında olanlar buraya gelemez. 
Ä°HANETLERÄ°NÄ° TESCÄ°LLEDÄ°K
Size bir sözümüz var; ‘Bu haÅŸhaÅŸilerden hesap soracağız’ dedik. ‘Uluslararası çevrelerin maÅŸası olan bu paralel yapıdan hesap soracağız’ dedik, ‘Ä°nlerine gireceÄŸiz’ dedik. VerdiÄŸimiz sözü tuttuk, tutuyoruz. Ä°nlerine girdik, ihanetlerini tescilledik, daha da fazlasını yapacağız. Yolsuzluk iftirası altında darbe giriÅŸiminde bulunanlardan hesap sorduk, soracağız. ‘Basın özgürlüÄŸü kısıtlanıyor’ iftirasıyla Türkiye’yi karalamaya çalışanların oyunlarını da bozacağız. Emniyette oyunu bozduk, yargıda oyunu bozup yargıyı tehdit ve ÅŸantajdan da inÅŸallah kurtacağız. 

Åžaklabanlara teslim etmeyiz

14 Aralık’taki paralel yapı operasyonunu eleÅŸtiren Avrupa’yı eleÅŸtiren ErdoÄŸan, “Avrupa’da birileri peÅŸin hüküm veriyor, geçti o günler. Ä°stediÄŸiniz yalan haberi yapın, biz istikametimizi kendimiz belirleriz. Parmağını sallayarak Türkiye’ye akıl vermeye çalışanlar, eski Türkiye olmadığını anlasınlar. Türkiye’ye demokrasi dersi vereceklermiÅŸ. Gelin de Türkiye size demokrasi dersi versin. SoydaÅŸlarımızın oturduÄŸu evler kundaklandı hala haber yok. Yapılan iÅŸkencelerin hesabını sordunuz mu? AB’nin önce aynaya bakması lazım. Türkiye sizin günah keçiniz deÄŸil. Hiç kusura bakmasınlar, biz AB'nin kapı kulu deÄŸiliz. Alacaklarsa alırlar, almayacaklarsa almazlar. Bu sözlerimizden de rahatsız oluyorlar” dedi. ErdoÄŸan, bu ülkeyi maÅŸalara asla teslim etmeyeceklerini vurguladı ve “Bu ülkeyi uluslararası çevrelerin taÅŸeronu ihanet ÅŸebekelerine, paralel devlet yapılanmalarına, hoca görüntüsü altındaki ÅŸaklabanlara asla teslim etmeyeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

17 Aralık sadece Åžeb-i Arus'tur

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Mevlana'yı anma törenlerine katılan misafirler için Konya'da verdiÄŸi akÅŸam yemeÄŸinde konuÅŸan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, "Geçen yıl 17 Aralık'ta hepimizi düÅŸencelere sevk eden geliÅŸmeler yaÅŸandı. Türkiye’nin geleceÄŸini karatacak bir dizi olayların planlaması içine girdiler" dedi. DavutoÄŸlu, "Bir yılın muhasebesini yaptığımızda geçen sene ben kendilerine sayın baÅŸbakanımız diye hitap etmiÅŸtim.  10 AÄŸustos’ta tecelli eden milli iradenin ardından kendisine sayın cumhurbaÅŸkanımız demekten onur duyuyorum. Bizim için 17 Aralık sadece Åžeb-i Arus’tur sadece vuslattır ve sadece böyle kalacaktır" diye konuÅŸtu.

1 hafta ücretsiz

ErdoÄŸan, Konya-Ä°stanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışında hızlı trenin 1 hafta süresince ücretsiz hizmet vereceÄŸini açıkladı. Konya-Ä°stanbul YHT, günde 2 gidiÅŸ 2 dönüÅŸ seferi yapacak. YHT Konya’dan 6.10 ve 18.35’te, Ä°stanbul’dan ise (Pendik) 7.10 ve 18.30 saatlerinde hareket edecek. YHT’de erken bilet alan yolcular 42,5 liradan seyahat edebilecek. Ekonomi tipinde tam biletle 85 lira, business tipi koltuk tipinde ise tam biletle 119 lira karşılığında seyahat edilecek.

Ä°stanbul-Ankara için ikinci YHT müjdesi

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-Ä°stanbul arasında 3,5 saatlik süreyi kısaltacak ikinci yüksek hızlı tren hattı projesi bulunduÄŸunu bildirerek, “DoÄŸrudan Ankara’dan Ä°stanbul’a giden bir yüksek hızlı tren. Taliplisi olması halinde yap-iÅŸlet-devret modeliyle ihalesine çıkmak istiyoruz” dedi. Saatte 350 kilometre hız öngördüklerini belirten Elvan, projeye ÅŸu ana kadar 5-6 firmanın ilgi gösterdiÄŸini, böylece iki ÅŸehir arasında mesafenin 1,5 saate hatta 1 saat 15 dakikaya düÅŸeceÄŸini kaydetti. Elvan, “EÄŸer taliplisi olursa 2015'te baÅŸlayabiliriz” diyerek, 2019 yılı içinde projenin tamamlanabileceÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.