Sosyal Medya

Güncel

Tarhan'dan Batum'un ihracına sert tepki!

Emine Ülker Tarhan "Partiye bu kadar emek vermiş bir milletvekilinin ihracını da mı MİT istedi? Böyle bir soru gelir insanların aklına" dedi



CHP'den istifa edip Anadolu Partisi'ni kuran Emine Ülker Tarhan, Türkiye'nin gündemi bu kadar yoÄŸunken, CHP'nin, partiyi eleÅŸtiren bir milletvekilinin ihracıyla ilgilenmesinin ilginç olduÄŸunu söyledi.

Ä°hracın, parti yönetiminin demokrasi anlayışını ortaya koyduÄŸunu ifade eden Tarhan, "Partiyi eleÅŸtiren bir milletvekilinin 'Tiz kellesi vurula' talimatıyla... Bir takım yapıları, kurumları diktatörlükle suçlarken, kendi kendine 'PadiÅŸahım çok yaÅŸa' denilmesini esefle, üzüntüyle izliyorum, yazık" ifadelerini kullandı. Tarhan, Batum'un ihracının demokrasiyle, ÅŸeffaflıkla, parti kültürüyle ters düÅŸen bir anlayış olduÄŸunu savundu. Benzer uygulamalar nedeniyle baÅŸka partiler eleÅŸtirilirken, CHP'nin bunu yapmaması gerektiÄŸini kaydeden Tarhan, CHP'den ayrılmasının gerekçelerinden birisinin de Batum'un ihracıyla net olarak ortaya konulduÄŸunu söyledi.

Tarhan, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun, "MÄ°T'in CHP'de karışıklık yaratmak istediÄŸi" yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Partiye bu kadar emek vermiÅŸ bir milletvekilinin ihracını da mı MÄ°T istedi? Böyle bir soru gelir insanların aklına" diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.