Sosyal Medya

Güncel

Kürtler kan istemiyor

Kobani kalkışmasını başlatan Selahattin Demirtaş’ın yeni güvenlik paketinin yürürlüğe girmesi halinde yeniden sokağa çıkacaklarını söylemesine bölge halkı ve STK’lardan tepki geldi. Pakete destek verdiklerini belirten STK’lar ve Kürt halkı, bölgede kan istemediklerini bir defa daha vurguladı.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın yeni güvenlik paketini bahane ederek halkı sokaklara davet edeceÄŸini açıklamasına bölge halkı ve STK’lardan tepki yaÄŸdı. Her fırsatta sokakları iÅŸaret ederek özellikle 6-8 Ekim olaylarında birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olan DemirtaÅŸ’ın nefret dili ve sokak çaÄŸrıları bölge halkını bezdirmiÅŸ durumda.

Konuyla ilgili olarak Akit’e konuÅŸan MÜSÄ°AD Diyarbakır Åžube BaÅŸkanı Ä°smail ÖzÅŸanlı, 6-8 Ekim olaylarının yaralarının henüz sarılmadan bu açıklamanın yapılmasını provokasyon olarak deÄŸerlendirerek, “Bu söylemlere ÅŸiddetle karşı çıkıyoruz. Özellikle Diyarbakır ve bölge halkı bir daha sokaÄŸa çıkılmasını kaldıramaz. 90’lı yılları unutmaya çalışırken yeniden 90’lara dönme çabalarını doÄŸru bulmuyoruz. Åžu anda herhangi bir operasyon yok, silahlar sustu. Bir bahar havası yaÅŸanıyor. Bölge halkı bu durumdan çok memnun. Buna sahip çıkılması gerekiyor” dedi.

MUHALEFET ÇÖZÜM SÜRECÄ°NE DESTEK OLSUN

ÖzÅŸanlı, “100 yıllık Kürt sorunu bu ÅŸekilde sokaÄŸa dökülerek çözülemez. Zamana yayılması gerekir. Ä°nsanların duygularının bu ÅŸekilde kullanılması yanlıştır. Kürt sorunu benim geleceÄŸime de mal olsa ben bu sorunu çözeceÄŸim diyen bir iktidar var. SokaÄŸa çıkmayla, vurmayla, öldürmeyle bu olay çözülemez. Muhalefet partilerinin hükümetin çözüm süreci düÅŸüncesini benimsemeleri gerekir” diye konuÅŸtu.

HALK ŞİDDET VE GÖZYAÅžINA KARÅžI

Diyarbakır’ın BaÄŸlar ilçesinde 4 arkadaşıyla fakirlere kurban eti dağıttıkları sırada terör örgütü yandaÅŸları tarafından vahÅŸice katledilen Yasin Börü’nün (16) amcası Mustafa Börü, insanların ölümüne neden olan bu kiÅŸilerin cezalandırılmaması durumunda bu olayların tekrar edilebileceÄŸi görüÅŸünü her zaman dile getirdiklerini belirterek, “Bu söylemler halkı tekrar kan, ÅŸiddet ve gözyaşının içerisine çekme düÅŸüncesinin yansımasıdır ancak halk artık bu olayların içerisinde olmak istemiyor” ifadelerini kullandı.

“DEMÄ°RTAÅž, KIÅžANAK CEZA ALMALI”

Yasin Börü’nün amcası, “6-8 Ekim olaylarında Yasin’in ailesi ve arkadaÅŸları olarak maÄŸdur edildik. Bu acının bir daha yaÅŸanmasını istemiyoruz. Bu açıklamayı yapan insanlar yıllardır kanla besleniyorlar. Selahattin DemirtaÅŸ ve Gültan Kışanak gibi isimler 6-8 Ekim olaylarının tetikçileridir. Bu insanların da ceza almaları gerekir” dedi.

GÜVENLÄ°K PAKETÄ°NE TAM DESTEK

Bölge halkının yeni güvenlik paketini desteklediÄŸini söyleyen Mustafa Börü, “Eksikleri olsa bile bölge halkı, yeni güvenlik paketinin bölgedeki olayları önlemede etkin olacağı görüÅŸünde. Hükümet kesinlikle geri adım atmamalı. Bölge genelinde yaklaşık on bin kiÅŸi 6-8 Ekim olaylarında galeyana gelerek sokaklara çıktı. Ancak biz ÅŸu aÅŸamada kesinlikle bölge halkının bu insanlara destek vereceÄŸini düÅŸünmüyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“6-8 EKÄ°M’Ä° AZMETTÄ°RENLER DIÅžARIDA”

KÖY-DER BaÅŸkanı Ömer TekdaÄŸ ise, Selahattin DemirtaÅŸ’ın 6-8 Ekim olaylarında olduÄŸu gibi halkı sokaÄŸa davet ederek ortalığı vandallara teslim etme düÅŸüncesi içinde olduÄŸunu anlatarak, “Bunu ÅŸiddetle kınıyoruz. Biz devlet yetkililerine sesleniyoruz, 25 kiÅŸi tutuklandı ancak olayı azmettirenler rahat rahat açıklamalar yapabiliyor. Bu kiÅŸiler için yaptırımların olması gerekir. BaÅŸbakan’ın söylediÄŸi gibi biz de akan her damla kandan Selahattin DemirtaÅŸ’ın sorumlu olduÄŸu düÅŸüncesindeyiz” ÅŸeklinde görüÅŸ bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.