Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ruhani: Petrol fiyatlarının düşüşü ihanettir

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Petrol fiyatlarındaki düşüş, bölgedeki Müslümanlara karşı bir komplo. Bölge halkı bu komployu veya ihaneti unutmayacak dedi



Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, petrol fiyatlarındaki düÅŸüÅŸün Müslümanlara karşı komplo olduÄŸunu belirtti.

Ä°ran CumhurbaÅŸkanlığının Ä°nternet sitesinde yer alan açıklamaya göre Ruhani, Tahran'daki kabine toplantısında, düÅŸüÅŸünü sürdüren petrol fiyatlarını deÄŸerlendirdi. Fiyatlardaki hızlı düÅŸüÅŸün bazı ülkelerin siyasi planları ve komplolarının sonucu olduÄŸunu iddia eden Ruhani, "Fiyatların düÅŸüÅŸü, bölgedeki Müslümanlara karşı bir komplo ve bundan sadece bazı ülkeler fayda saÄŸlıyor. Bölge halkı bu komployu veya baÅŸka bir tabirle ihaneti unutmayacak. Bu komplonun arkasındaki ülkelere karşı, Ä°slam dünyasının nefreti artacak" ifadelerini kullandı.

Ülke ekonomisi büyük ölçüde petrol ve doÄŸalgaza bağımlı Ä°ran, petrol fiyatlarının düÅŸüÅŸünden en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyor. Avusturya'nın baÅŸkenti Viyana'da 27 Kasım'da yapılan Petrol Ä°hraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısında, Ä°ran'ın fiyatlardaki düÅŸüÅŸün durdurulması için petrol üretiminin azaltılması talebi kabul edilmemiÅŸti. Söz konusu kararda, baÅŸta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin muhalefeti etkili olmuÅŸtu.

Suudi Arabistan'ın ABD'li müÅŸterilerine yaptığı indirimi sürdüreceÄŸini açıklamasının da etkisiyle geçen hafta toparlanmaya baÅŸlayan petrol fiyatları yeniden düÅŸmeye baÅŸlamıştı.

Brent petrolünün varil fiyatı, dün 65,13 dolara kadar gerileyerek, Eylül 2009'dan bu yana en düÅŸük düzeyine indi.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.