Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu hakkımızda suç duyurusunda bulunsun

Demirtaş'ın “Güvenlik paketini sokaklarda engelleriz” sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu'nun "Bundan sonra sokaklarda akacak her kandan Selahattin Demirtaş sorumludur" açıklamasına HDP'den cevap geldi. HDP'li Sırrı Süreyya Önder “HDP olaylardan sorumluysa Davutoğlu hakkımızda suç duyurusunda bulunsun" dedi.



HDP Ä°stanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve  HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun açıklamalarına cevap verdi. 

Tuncel açıklamasında “AKP çözüm sürecinde adım atmayıp çözümsüzlükte ısrar etmektedir. EÅŸbaÅŸkanımız ÅŸahsında HDP’yi hedef alması bu gerçeÄŸi gizleme gayretidir” ifadelerini kullandı. 

Güvenlik paketinin çözümsüzlük anlamına geldiÄŸini iddia eden Tuncel, “DavutoÄŸlu, HDP ÅŸahsında barıştan çözümden yana olanları tehdit etmektedir. Kendisini sorumluluÄŸa davet ediyoruz” dedi. 

"Hakkımızda suç duyurusunda bulunsun"

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise “HDP olaylardan sorumluysa DavutoÄŸlu hakkımızda suç duyurusunda bulunsun. Hükümetin zamana yayıp seçimi atlatmaya çalıştığını düÅŸünüyoruz” açıklamasını yaptı.

DemirataÅŸ ne demiÅŸti

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ güvenlik paketine iliÅŸkin "Kobani olayları bahanesiyle çıkarılmak istenen bir yasa. Hükümet toplumdan muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Bu yasa için hem Meclis'te kıyameti koparacağız hem de sokakta mitinglerimizle engellemeye çalışacağız. Polis çocuklarımızı vurup öldürecek. Sonra 'elinde taÅŸ vardı' diyecek" açıklamasını yapmıştı. 

"DemirtaÅŸ sorumludur"

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ise Polonya ziyareti dönüÅŸü HDP EÅŸ Genel BaÅŸakanı Selahattin DemirtaÅŸ'ın güvenlik paketine iliÅŸkin yaptığı açıklamalarını "Uyarıyorum. Dökülecek her türlü kandan DemirtaÅŸ sorumludur. DeÄŸiÅŸiklik yok, kamu düzeni DemirtaÅŸ'a da lazım" ifadeleri ile eleÅŸtirmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.