Sosyal Medya

Güncel

Cüneyt Özdemir aklı sıra dalga geçip haberi Osmanlıca sundu!

Antalya'daki Milli Eğitim Şûrasında alınan 'liselere zorunlu Osmanlıca dersi' kararıyla ilgili haberi Osmanlıca sunarak aklı sıra eleştirmeye ve dalgaya almaya çalışan Kanal D Ana Haber sunucusu Cüneyt Özdemir'e her kesimden tepki yağıyor.



EÄŸitim Bir-Sen'in tavsiyesi ile 19. Milli EÄŸitim Åžurası'nda Osmanlı Türkçesi’nin liselerde 'zorunlu ders' olarak okutulması komisyonda oy çok luÄŸu ile kabul edildi. Karar sonrası Kanal D Haber sunucusu Cüneyt Özdemir ise konuyla ilgili haberi Osmanlıca okuyarak sundu. 

Özdemir'in aklınca Ecdad Dili ile dalga geçmesi sosyal medyada sert tepki ile karşılandı. Özdemir'e sert çıkan vatandaÅŸlar, "Cüneyt Bey kusura bakmasın, bu bizim ecdadımızın dili.. EÄŸer haberde okuduklarını kendisi de anlayamıyorsa, bu da Harf Ä°nkılabından bu yana süregelen Türkçe katliamından dolayıdır. Bir gün inÅŸallah 'öze dönüÅŸ' tam manasıyla gerçekleÅŸtiÄŸinde, Özdemir baÅŸta olmak üzere tüm spikerler haberleri bu ÅŸekilde sunmak zorunda kalabilirler.. O yüzden ÅŸimdiden alıştırma yapmaları iyi olmuÅŸ" ÅŸeklinde yorumlarda bulundular.

www.yeniakit.com.tr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.