Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Bu geri kafalar geçmişte kaldı

Başbakan Davutoğlu,Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Eroğan'a hakaret içeren ifadelerini hatırlatan Başbakan Davutoğlu "Sayın Kılıçdaroğlu, öncelikle insan onuruna saygı duymayı öğrenmelidir" dedi. Davutoğlu "1999 yılında bir başörtülü vekilimiz içeri girdiğinde dışarı dışarı diyen geri kafaları nereye koyacağız" dedi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, bir otelde düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın" konulu programda konuÅŸtu. DavutoÄŸlu'nun konuÅŸmasından satır baÅŸları ÅŸöyle:

KılıçdaroÄŸlu, öncelikle insan onuruna saygı duymayı öÄŸrenmelidir

KılıçdaroÄŸlu'nun CumhurbaÅŸkanı EroÄŸan'a hakaret içeren ifadelerini hatırlatan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu "Sırf Sayın CumhurbaÅŸkanımıza hakaret edebilmek için zihinsel engelli bütün kardeÅŸlerimize hakaret eden o söze dün sarfeden Sayın KılıçdaroÄŸlu, öncelikle insan onuruna saygı duymayı öÄŸrenmelidir. Sayın CumhurbaÅŸkanımıza atfen ona zihinsel özürlü demek, zihinsel özürlülere hakarettir diyen bir anlayış, kadın - erkek eÅŸitliÄŸini, engelli - engelsiz eÅŸitliÄŸini kabul edebilir mi?" eleÅŸtirisini yöneltti. 

Kadınlar öncüdürler

Andoluda geçmiÅŸten bugüne kadar birlikte çalıştıklarını vurgulayan DavutoÄŸlu "Anadolu yiÄŸitleri ile birlikte bu vatanı birlikte savunan yiÄŸit kadınları tekrar selamlıyorum. Hepsini saygı ve hürmetle anıyoruz" dedi. 

DavutoÄŸlu konuÅŸmasında "Ne bizim inancımızda ne tarihimizde ne de kültürel anlamda devraldığımız mirasta kadınlarımıza karşı olumsuz bir ayrımcılık, tavır olmamıştır, olmayacaktır. Bizim geleneÄŸimizde kadınlar sosyal hayatın içindedirler, öncüdürler, öznedirler. Nesne ve edilgen deÄŸildirler ve olamazlar" ifadelerine yer verdi. 

199 yılında baÅŸörtülü vekile dışarı diyen geri kafalılar

ÇaÄŸdaÅŸlık adına kadınların seçme ve seçilme hakkının 80. yılının kutladnığını belirten DavutoÄŸlu "1999 yılında bir baÅŸörtülü vekilimiz içeri girdiÄŸinde dışarı dışarı diyen geri kafaları nereye koyacağız. Artık bir zihniyet devrimi yaÅŸanmıştır ve ondan geriye dönüÅŸ yoktur. Büyük adımlar attık"

Kadın haklarındaki düzenlemeleri hatırlatan DavutoÄŸlu pozitif anlamda düzenlemelerin devam edeceÄŸini belirtti. DavutoÄŸlu "EÅŸitliÄŸi mekanik bir eÅŸitlik olarak gördüÄŸünüzde o hayatın tamamlayıcılık iliÅŸkisini yok etmeye baÅŸlıyorsunuz" dedi. 

Bütün anneler çözüm süreci için sesinizi yükseltin

DavutoÄŸlu "Çözüm Süreci için bütün anneler, maÄŸdur olan, evlat kaybeden bütün anneler omuz omuza yürüdüÄŸünde ve siyasete dönüp, 'bizlerin açıları üzerinden siyaset yapmayın' diye haykırdığında bu ülkeye barış gelecek. Biz bir daha anneler bu acıyı yaÅŸamasın diye siyaset yapıyoruz, bir daha hiçbir anne ÅŸu veya bu gerekçeyle hiçbir annenin yüreÄŸine evlat acısı düÅŸmesin diye inadına Çözüm Süreci, inadına kardeÅŸlik, inadına barış diyoruz" dedi. 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.