Sosyal Medya

Ekonomi

Doğalgaza indirim oranı artabilir

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Devlet Başkanı Putin’in yüzde 6 olarak açıkladığı doğalgaz indirim oranının artabileceğini söyledi. Novak indirimin yüzde 15’e çıkabileceğini açıkladı.



Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'ye verilen doÄŸalgaz fiyatında ilk aÅŸamada yüzde 6 indirim yapacaklarını, bu rakamı daha sonra yüzde 15'e çıkartabileceklerini söyledi.

Novak, Rusya'nın Türkiye'ye satılan doÄŸalgazda yapacağı indirime iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Ä°lk aÅŸamada yüzde 6 indirim yapılacağını belirten Novak, "EÄŸer piyasadaki durumdan verim alırsak, bu rakamı yüzde 15'e çıkarabiliriz. Bu da mevcut piyasa koÅŸullarına, petrol ve doÄŸalgaz fiyatına ve ortaklaÅŸa gerçekleÅŸtireceÄŸimiz doÄŸalgaz projelerine baÄŸlıdır" diye konuÅŸtu.

Yıldız: Talebimiz daha fazla indirim

 Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, 1 Aralık'taki Ankara ziyaretinde Türkiye'ye verilen doÄŸalgaz fiyatında 1 Ocak'tan itibaren yüzde 6 indirim yapılacağını açıklamıştı.

Rusya’dan alınan doÄŸalgaza indirim haberiyle ilgili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da bir açıklama yapmıştı. Bakan Yıldız, "Rusya'nın doÄŸalgazdaki indirim teklifinin tüketiciye yansıması konusunda, "Erken ama çok erken görüyorum. Çünkü BOTAÅž kârı üzerinden deÄŸil, zararı üzerinden bu müzakereler sürüyor" demiÅŸti.

Yıldız, Rusya ile müzakere edilecek yeni boru hattında BotaÅŸ'ın ortaklığını konuÅŸmadıklarını ifade etmiÅŸti. Taner Yıldız, Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin'in doÄŸalgazda yüzde 6 indirim açıklamasının teklif olduÄŸunu, kendilerinin de karşı teklif sunduklarını belirtmiÅŸti.

Kaynak: Anadolu Ajansı ve Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.