Sosyal Medya

Dünya

Cesaret örneği Tuğçe toprağa verildi

Almanya'da uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybeden 23 yaşındaki Tuğçe Albayrak toprağa verildi. Wachtersbach kentinde bulunan Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenin ardından Tuğçe Almanya'da doğup büyüdüğü kentte toprağa verildi.



Almanya’nın Offenbach kentinde tacize uÄŸrayan Alman kızları kurtaran ancak daha sonra tacizci Sırp gençlerin saldırısı sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki TuÄŸçe Albayrak bugün topraÄŸa verildi.

Cenaze Türkiye saati ile 13.00'de Wachtersbach'ta bulunan Merkez Camisin'de öÄŸle namazına mütakip kılınan cenaze namazının ardından konvoy eÅŸliÄŸinde Bad Soden-Salmunster mezarlığına defnedildi.

Almanya'da cesaretiyle bir çok insana örnek olan TuÄŸçe'nin cenazesine katılım büyük oldu. Cenazeye Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni KarslıoÄŸlu, Frankfurt BaÅŸkonsolosu Ufuk Ekici, Hessen Eyaleti BaÅŸbakanı Volker Bouffier ve Belediye BaÅŸkanı Horst Schneider gibi isimler de katıldı.

TuÄŸçe doÄŸup büyüdüÄŸü ilçe olan kentindeki Wachtersbach Bad Soden Salmunster mezarlığına defnedildi. Cenazenin ardından TuÄŸçe'nin ailesi ve yakınları camiiye geri dönerek burada taziyeleri kabul edecek.

 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.