Sosyal Medya

Güncel

Çorum'da düşen F-16'nın enkazı toplandı

Son 25 yılda filodaki 240 F-16'dan 31'i düştü. Her biri 25 milyon dolarlık olan bu uçaklar toplamda 775 milyon dolarlık bir ekonomik kayıp yaşattı.



Merzifon'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yaptıktan sonraÇorum'a baÄŸlı Konaklı köyü yakınlarında düÅŸen F-16 uçağının enkazının toplanması çalışmaları tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, dün yaÅŸanan kaza sonrası uçağın enkazına ulaşılarak, koordinatlarının belirlenmesinin ardından sabah saatlerinde bölgeye intikal eden uzman ekiplerin incelemeleri sona erdi.

Sarp arazide yaklaşık bir kilometre çapında bir alana dağılan enkazın bulunduÄŸu bölgeye yakın alana traktörlerle ulaÅŸan ekipler, dağılan parçaları topladıktan sonra askeri personelin beklediÄŸi alandaki araçlara yükledi.

Enkaz toplama çalışmaları sırasında Ä°l Jandarma Komutanlığı ile komando taburunda görevli askerler de bölgede güvenlik önlemi aldı. Amasya veÇorum'da görevli askeri personelin gözetimindeki enkaz toplama çalışmalarının tamamlanmasının ardından uzman ekipler ve askeri personel bölgeden ayrılmaya baÅŸladı.

25 YILDA 31 SAVAÅžAN ÅžAHÄ°N DÜÅžTÜ

Kazada, Hava Pilot ÜsteÄŸmen Ali BekedoÄŸru, paraÅŸütle atlayarak kurtulurken, son 25 yılda düÅŸen ‘SavaÅŸan Åžahin’ sayısıysa 31’e ulaÅŸtı.

10 PÄ°LOT ÅžEHÄ°T OLDU

F-16 kazalarının en büyük nedeni olarak pilotaj hataları ve teknik arızalar gösteriliyor. Türkiye’de meydana gelen F-16 kazalarında toplam 10 pilot ÅŸehit olurken, 20’ye yakın pilot da yaralandı.

775 MÄ°LYON DOLARLIK KAYIP

Kaza sonrası kullanılamaz hale gelen F-16’ların Türkiye’ye ekonomik maliyeti de ağır oldu. Bir F-16’nın birim maliyetinin yaklaşık 25 milyon dolar olduÄŸu düÅŸünüldüÄŸünde 31 kazanın ardından 775 milyon dolarlık bir ekonomik kayıp yaÅŸandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.