Sosyal Medya

Güncel

TSK'dan İngiliz gence teşekkür

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Birinci Dünya Savaşı döneminde İngiltere'ye götürülen Osmanlı Bayrağı'nı Türk makamlarına teslim eden Turner'e teşekkür etti.



Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamaya göre, Birinci Dünya Savaşı döneminde Ä°ngiltere'ye götürülen ve BaÅŸçavuÅŸ Edgar Turnertarafından muhafaza edilen Osmanlı Bayrağı, torunu Jack Turner tarafından Türk makamlarına teslim edildi.

Bunun üzerine Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Özel'in Ä°ngiliz gencine gönderdiÄŸi teÅŸekkür ve Çanakkale SavaÅŸları'nın 100'üncü yıl dönümü etkinliklerine davet mektubu, Londra Askeri AtaÅŸesi tarafından Turner'e verildi.

Açıklamaya göre, mektubu ailesi adına teslim alan baba Matthew Turner, "Sayın Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel'in göndermiÅŸ olduÄŸu mektubu takdim etmek için beni makamınızda ağırladığınız için teÅŸekkür ederim. Sayın Genelkurmay BaÅŸkanına, ailemize göndermiÅŸ olduÄŸu bu nazik ve dokunaklı mektup için teÅŸekkürlerimi ve en derin saygılarımı sunduÄŸumu lütfen iletiniz"ifadelerini kullandı.

Mektubun kendileri için çok anlamlı ve deÄŸerli olduÄŸunu belirten Turner, ÅŸunları kaydetti:

"Çanakkale Muharebeleri'nin 100'üncü Yıl Dönümü Etkinlikleri'ne katılmak bizim için bir ÅŸereftir. Gelibolu Yarımadası'nda hayatını kaybeden farklı milletlerin askerlerine saygılarımızı sunmak maksadıyla orada olmak için sabırsızlanıyoruz. Sayın Komutanın bizleri davet etme nezaketi göstermesi ve bayrağın ait olduÄŸu yere, yani Türk halkına teslim edilmiÅŸ olması, bizleri çok mutlu etti."

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.