Sosyal Medya

Güncel

'Dicle kesin, Bağrıyanık belirsiz'

Bu Pazar HDP heyetinin İmralı'ya yapacağı ziyarette Hatip Dicle'nin bulunacağının kesinleştiğini söyleyen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Ceylan Bağrıyanık konusunda bakanlık olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermedi" dedi.



Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eÅŸbaÅŸkanları Figen YüksekdaÄŸ ve Selahattin DemirtaÅŸ, son geliÅŸmeler ve partilerinin bundan sonraki çalışmalarına iliÅŸkin ÅžiÅŸli Kent Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Çok sayıda kiÅŸinin katıldığı toplantıda ilk olarak konuÅŸan Figen YüksekdaÄŸ, “Bundan dört ay önce de yine bu salonda CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri vesilesiyle tüm Türkiye halklarına yeni yaÅŸam çaÄŸrısı yapmıştık. Bugün yine bu coÅŸkuyla birlikteyiz" dedi.

İmralı'ya ziyaret

HDP EÅŸbaÅŸkanı DemirtaÅŸ bu Pazar yapılacak Ä°mralı ziyaretine DTK EÅŸbaÅŸkanı Hatip Dicle’nin HDP heyetiyle birlikte gideceÄŸinin kesinleÅŸtiÄŸini ama DÖKH Sözcüsü Ceylan BaÄŸrıyanık konusunda henüz olumlu ya da olumsuz bir kararın kendilerine iletilmediÄŸini de söyledi.

Çözüm süreci için planlanan yol haritasının ne olduÄŸu sorusu üzerine HDP lideri DemirtaÅŸ, "Hükümet kendi yol haritasını netleÅŸtirmiÅŸse bunu biz bilemiyoruz. Bir yol haritası paylaşılmış mı, heyet gittikten sonra belli olacak" yanıtını verdi.

'Ak Saray' eleÅŸtirisi

HDP EÅŸbaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ konuÅŸmasında CumhurbaÅŸkanlığı seçimi döneminde düzenledikleri kampanyaya da deÄŸindi. Hükümeti ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı eleÅŸtiren DemirtaÅŸ, "Åžimdi bin odalı saraylarının bininde de telaÅŸ var, 'KeÅŸke daha az oda yapsaydım' diye düÅŸünüyor. Her oda ona panik odası olacak, kaçacak oda bulamayacak. Özellikle kadınlar, ki fıtratınız da var, sarayları, sultanları siz yıkacaksınız, buna inanıyorum” dedi.

‘Her aÄŸacın yerine cami yapıyor’

HDP liderinin gündeminde 3. Havalimanı, 3. BoÄŸaz Köprüsü ve Kanal Ä°stanbul projeleri de vardı:

"Ä°stanbul'da kesilen her aÄŸacın yerine cami yapıyor. Biri kulağına ‘Her yere cami yap’ diye fısıldamış bunun. Solcular geliyor, emekçiler, geliyor, iktidarı senin elinden alacak, Küba'ya cami yap. Sen bu camilerin hepsinde günde beÅŸ vakit namaz da kılsan, o camiler senin yolsuzluklarını, hırsızlıklarını temizleyemez.”

‘Barajı aÅŸarak yıkacağız’

Açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selahattin DemirtaÅŸ, seçime parti olarak girmeyi hedeflediklerini söyledi ve "Biz barajı aÅŸarak yıkacağız. AraÅŸtırmalarımız da hedeflerimizi ulaÅŸabileceÄŸimizi gösteriyor” dedi.

‘Fiili yarı baÅŸkanlık sürecine girildi’

"Çözüm sürecinde BaÅŸbakan mı, CumhurbaÅŸkanı mı etkin?" sorusu üzerine DemirtaÅŸ ÅŸunları söyledi:

"DavutoÄŸlu resmi olarak BaÅŸbakan oldu ama tüm hükümet planlarını ErdoÄŸan yapıyor. Fiili yarı baÅŸkanlık sürecine girdi. ErdoÄŸan'ın siyaset yapması durumunda anayasayla yetkilerini kısıtlama olmalıdır."

Bahçeli’nin Tunceli ziyareti

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretiyle ilgili DemirtaÅŸ’ın deÄŸerlendirmesi ÅŸöyle oldu: "Tüm siyasi partiler Türkiye'nin her yerinde çalışma yapabilirler. Ancak MHP'nin Dersim ziyareti BaÅŸbakan'ın kışkırtması üzerine meydan okumaya dönüÅŸtüÄŸü için Dersim halkı protesto ediyor. Dersimli'nin deÄŸerlerine hakaret ettikten sonra 'Ben bunu bir de Dersim'de yapacağım' demek Dersim halkını tahrik etmek demektir. Dersim'in acısına hakaret etmek kimsenin haddi deÄŸildir. Dersim halkının bu konudaki hassasiyetini anlıyoruz. Hükümet ve MHP'nin de bu hassasiyete saygı göstermesi lazım."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.