Sosyal Medya

Dünya

'Papa şeytanın elçisidir'

Papa 2. Jean Paul'e yönelik suikast girişimi ile dünya gündemine oturan Mehmet Ali Ağca, Papa Francesco'nun Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretle ilgili konuştu. Papa davet etse bile kendisiyle görüşmeyeceğini vurgulayan Ağca, 'Bir kurşun 10 lira, Papa'nın hayatı 5 lira etmez' dedi.



Türkiye'de 1979'da gazeteci Abdi Ä°pekçi suikastı ile tanınan, 1981'de ise Papa II. Jean Paul'e suikast giriÅŸiminin ardından uluslararası kamuoyunda ün yapan AÄŸca, Papa Francesco'nun 28-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ilgili açıklama yaptı. 

Grand Cevahir Hotel'de düzenlediÄŸi basın toplantısına siyah takım elbisesi ve kapalı alanda kullandığı güneÅŸ gözlüÄŸü ile gelen Mehmet Ali AÄŸca, Ä°ncil'den örnekler verdiÄŸi açıklamalarında, 'Papa ÅŸeytanın elçisidir' dedi. 

'VATÄ°KAN FÄ°RAVUNU'

AÄŸca, Papa Francesco'nun iki günlük Türkiye ziyareti ile ilgili deÄŸerlendirmesinde, 'Yarın Vatikan firavunu gelecek, OrtadoÄŸu firavunlarıyla, dünya firavunlarıyla ne konuÅŸacağız. Bırakın siyaset masalları. Hakikat yoksa huzur yoktur, barış yoktur, hiçbir ÅŸey yoktur. Tek hakikat var; La ilahe Ä°llallah ve Allahu ekber. Bakalım firavunlar yarın birbirlerine ne söyleyecekler. 'La ilahe Ä°llallah ve Allahu ekber' diyecekler mi? Yoksa bir heykele mi tapacaklar? Allah belanızı versin. Bu yol cehennem yoludur. Ä°ki Allah, üç Allah diyen, Allah'ın oÄŸlu var diyen asla cennete adım atamayacak. Bunu söyleyeceksin Papa'ya. Söyleyemiyorsan kafirsin. Papa denilen firavunu dinliyorsunuz; beni dinleyin. Papa sizi cehenneme götürüyor. Vatikan cehennemin kapısıdır. Papa ÅŸeytanın elçisidir. Ne zaman Allahu ekber diyecek, ben Vatikan'ın hizmetçisi olurum. Benim ÅŸahsi bir problemim yok kimseyle' açıklamasında bulundu. 

KonuÅŸmasında sık sık Papa'yı eleÅŸtiren ve onun bir Yahudi olduÄŸunu iddia eden AÄŸca, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: 'Åžimdi yarın Papa Francesco geliyor. Kim bu adam biliyor musunuz? Papa Francesco Yahudi. Ailesi Yahudi. Bütün insanlar eÅŸit insanlık onuruna sahiptir. Kimseyi suçlamıyorum; ırkçı deÄŸilim. Nazizmi de faÅŸizmi de lanetliyorum. Papa'nın, Vatikan'ın ÅŸovlarına aldırış etmeyin. Bunlar basit ÅŸeyler. Papa basit bir adam ve ÅŸu anda Allah'ın en büyük düÅŸmanı. Çünkü ÅŸirk günahının sözcüsü. Åžeytanın temsilcisi. Ve sözlerimde hakiki insanlık onuruna evrensel vicdana aykırı hiçbir ÅŸey yok.'

AÄŸca, bir gazetecinin 'Türkiye'yi ziyaret edecek Papa Francesco ile görüÅŸme istediÄŸinize ne tür yanıt verildi?' ÅŸeklindeki sorusuna, 'Hayır hiç cevap gelmedi. Çünkü Vatikan ikiyüzlülüÄŸün merkezidir. Papa'ya da hoÅŸgeldin diyorum. Papa ile görüÅŸsem de ona aynı ÅŸeyleri söyleyecektim. GörüÅŸse ne olur, görüÅŸmese ne olur' diye cevap verdi.

'Papa sizin görüÅŸme talebinizi kabul ederse, sizce Papa'nın sizden korkmak için bir sebebi var mı?' sorusuna ise, 'Papa ile görüÅŸmeyeceÄŸim. Bu saatten sonra Papa ile görüÅŸmeyeceÄŸim. Kendisi davet etse de görüÅŸmeyeceÄŸim. Papa'nın korkması hikayesine gelince; bakın arkadaÅŸlar Papa bir hiç. Bir kurÅŸun 10 lira, Papa'nın hayatı 5 lira etmez. Allah katında Papa'nın hayatı beÅŸ lira etmez'cevabını verdi.

Yaklaşık 1 saat süren konuÅŸmasında bol su tüketen AÄŸca, 'La Ä°lahe Ä°llallah ve Allahe ekber' diye baÅŸladığı basın açıklamasını, aynı sözlerle son verdi.
AÄŸca, Papa 2. Jean Paul'e suikast giriÅŸimi nedeniyle Ä°talya'da 19 yıl cezaevinde kalmış, 13 Haziran 2000'de dönemin Ä°talya CumhurbaÅŸkanı Carlo Azeglio Ciampi'nin affını onaylamasıyla Türkiye'ye iade edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.