Sosyal Medya

Dünya

Biden: Rusya'nın işgalini tanımayacağız

ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Joe Biden, "ülkesinin Kırım'ın Rusya'ya ilhakını tanımadığını ve hiçbir zaman tanımayacağını" ifade etti.



ABD Devlet BaÅŸkanı Yardımcısı Joe Biden, "ülkesinin Kırım'ın Rusya'ya ilhakını tanımadığını ve hiçbir zaman tanımayacağını" ifade etti.

Ülkedeki temasları çerçevesinde Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko ile yaptığı görüÅŸmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Joe Biden, “Ben, açık ve net söylüyorum. ABD, Rusya'nın iÅŸgalini ve Kırım'ın ilhakını tanımadı ve tanımayacaktır” ifadesini kullandı. Biden, ABD'nın diÄŸer ülkeleri de söz konusu yasadışı ilhakı tanımaması için ısrar edeceÄŸini kaydetti.

Biden, ayrıca seçimlerin ardından parlamentoya giren partilerin en kısa zamanda hükümeti kurması gerektiÄŸini dile getirirken, “Hükümet, haftalar deÄŸil, birkaç gün içerisinde kurulmalı. Ukrayna halkı ile danışılarak yapılması öngörülen reformlar devam ettirilmelidir” ifadesini kullandı. Biden, Ukrayna yönetiminin ülkede gerçekleÅŸtirilecek ekonomik reformlara önem vermesi gerektiÄŸini kaydetti.

Devlet BaÅŸkanı PoroÅŸenko da doÄŸudaki sorunun çözümüne yönelik görüÅŸmelerde Minsk formatının daha uygun olduÄŸunu, bu konuda Joe Biden ile mutabık kaldıklarını kaydederek, bu çerçevede Minsk AnlaÅŸması'nın kilit maddelerinin hayata geçirilmesinin saÄŸlanabileceÄŸini dile getirdi. 

PoroÅŸenko, Minsk mutabakatının esas maddeleri olan "ateÅŸkesin saÄŸlanması, askerleri geri çekerek güvenli bölgenin oluÅŸturulması, sınırda güvenliÄŸin ve kontrolün saÄŸlanması, askeri araçları ve ağır silahları geri çekilmesi, Ukrayna yasalarına uygun olarak yapılacak yerel seçimlerin düzenlenmesi yoluyla siyasi diyaloÄŸun en kısa zamanda baÅŸlatılması gerektiÄŸini" vurguladı. 

Petro PoroÅŸenko, ayrıca Biden ile yaptığı görüÅŸmede öncelikli olarak, güvenlik ve savunma, enerji ve mali yardım meselelerinin ele alındığını kaydetti.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.