Sosyal Medya

Dünya

Ruhani: ABD aşırı isteklerinden vazgeçmeli

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varmak için şartların uygun olduğunu ancak ABD’nin "aşırı isteklerinden vazgeçmesi gerektiğini" söyledi.



Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani,nükleer müzakerelerde nihai anlaÅŸmaya varmak için ÅŸartların uygun olduÄŸunu ancak ABD’nin "aşırı isteklerinden vazgeçmesi gerektiÄŸini" belirtti.

Ä°ran resmi ajansı Ä°RNA’nın haberine göre Ruhani, Tahran’da yaptığı açıklamada, devam eden nükleer müzakerelere iliÅŸkin, "Bugün sorunlarla karşı karşıya olan dünya ekonomisi, varılacak muhtemel anlaÅŸma sayesinde, Ä°ran’ın yüksek ekonomik kapasitesiyle iyileÅŸme yoluna girebilir” dedi.

Ruhani, şunları kaydetti:

“Karşı taraf müzakerelerde anlaÅŸmaya varmak için siyasi irade ortaya koyar ve aşırı isteklerinden vazgeçerse koÅŸullar nihai anlaÅŸmaya varmak için uygun. Ä°ran, halkının haklarını garanti altına alacak ve bölgeyi istikrara kavuÅŸturacak bir anlaÅŸma için çaba gösteriyor."

Öte yandan Ä°ran Meclis BaÅŸkanı Ali Laricani de Ä°ran’ın MeÅŸhed kentinde yaptığı açıklamada, "ABD heyetinin müzakerelerde iyi niyet göstermediÄŸini ve bu yüzden müzakerelerin uzadığını öne sürerek, "ABD’nin, müzakerelerdeki pazarlığı stratejik pazarlıktan çok bakkal pazarlığı gibi" dedi.

Laricani, Batı’nın anlaÅŸma fırsatını kaçırmaması gerektiÄŸini de sözlerine ekledi.

Nükleer müzakereler için belirlenen son tarih 24 Kasım’a 4 gün kala, Ä°ran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Ä°ngiltere, Fransa, Çin ile Almanya’nın oluÅŸturduÄŸu 5+1 grubu Avusturya’nın baÅŸkenti Viyana’da kapsamlı anlaÅŸmaya varmak için görüÅŸmelerini sürdürüyor.

Taraflar, "uranyum zenginleÅŸtirme düzeyi, santrifüj sayısı ve yaptırımların kaldırılması" konuları hakkında görüÅŸ ayrılıklarını gidermeye çalışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.