Sosyal Medya

Güncel

TOKİ'den Cumhurbaşkanlığı Sarayı açıklaması

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), yeni Cumhurbaşkanlığı binasının inşasıyla ilgili ödenen hak edişlerinden doğmuş alacağı bulunmadığı bildirildi.



BaÅŸbakanlık Toplu Konut Ä°daresi BaÅŸkanlığının (TOKÄ°), yeni CumhurbaÅŸkanlığı binasının inÅŸasıyla ilgili ödenen hak ediÅŸlerinden doÄŸmuÅŸ alacağı bulunmadığı bildirildi.

 

TOKÄ°'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Ä°darenin CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nın inÅŸasından dolayı 297 milyon lira alacağı olduÄŸu" iddiasıyla haberler yayımlandığı belirtildi.

 

Ä°darenin 2006'dan beri kamu kuruluÅŸlarıyla gerçekleÅŸtirilen protokollerle eÄŸitim, saÄŸlık, kültür, spor, güvenlik ve hizmet binaları gibi ihtiyaç ve talepler doÄŸrultusunda yapılar inÅŸa ettiÄŸi bildirilen açıklamada, bu çerçevede 15 bakanlık, 27 üniversite, 14 belediye, valilikler ve diÄŸer kurumlarla 153'ü arsa karşılığı hasılat olmak üzere 209 protokol yapıldığı kaydedildi.

"CUMHURBAÅžKANLIÄžI SARAYI BU ÇERÇEVEDE Ä°NÅžA EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°R"

 

Açıklamada, bu kapsamda 286 hastane, 442 okul, 58 bin kapasiteli 166 yurt ve pansiyon, 16 stadyum, güvenlik ve hizmet binaları inÅŸa edildiÄŸi belirtildi.

 

Ä°lgili idarelerle protokol kapsamında yapılan binaların maliyetlerinin bakanlıkların bütçe ödeneÄŸinden karşılandığı veya ilgili idarelerin varsa uygun arsa ve arazileriyle mahsuplaşıldığı vurgulanan açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi:

 

"CumhurbaÅŸkanlığı  Sarayı da bu çerçevede inÅŸa edilmiÅŸtir. 'CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nın inÅŸasından dolayı Toplu Konut Ä°daresinin 297 milyon alacağı olduÄŸu' iddiasıyla yayımlanan haberler doÄŸru deÄŸildir. TOKÄ°'nin CumhurbaÅŸkanlığı binasının inÅŸasıyla ilgili ödenen hak ediÅŸlerinden doÄŸmuÅŸ bir alacağı yoktur. Binanın inÅŸa edildiÄŸi arazinin Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığına ait olmasından dolayı araziden kaynaklı doÄŸan alacak ise ilgili kurumlar arasında yapılacak görüÅŸmeler neticesinde sonuçlandırılacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.