Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna lideri: Rusya'yla savaşa hazırız

Ukrayna lideri Poroşenko, Rusya ile savaşmak için hazır olduklarını söyledi



Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko Ukrayna’nın Rusya ile tam ölçekli bir savaÅŸ senaryosuna hazır olduÄŸunu söyledi.

PoroÅŸenko Alman gazetesi Bild'e verdiÄŸi röportajda "Biz tam ölçekli bir savaÅŸ senaryosu için hazırlığımızı tamamladık. Ukrayna ordusu beÅŸ ay öncekiden çok daha iyi bir durumdur. Biz sadece barış istedik, ama maalesef ÅŸimdi kendimizi en kötü senaryolara hazırlamalıyız” dedi.

REGNUM haber ajansına göre Poroshenko geçtiÄŸimiz günlerde devlet güvenlik kurumları yöneticileri ile yaptığı toplantıda "hiçbir paniÄŸe gerek olmadığını” söylemiÅŸti.

Ukrayna lideri, "Son 2 ayda silahlı kuvvetlerimizi ve diÄŸer güvenlik birimlerini güçlendirmek için ciddi adımlar attık. EÄŸer olaylar barış planına aykırı olarak geliÅŸirse Ukrayna silahlı kuvvetleri savaÅŸmaya hazırdır ve düÅŸmanlarımıza gereken cevabi verecektir” dedi.

Öte yandan Donetsk bölgesinde bağımsızlık ilan eden Halk Cumhuriyeti baÅŸkanı ZaharÅŸenko Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin mevcut tüm askeri güçlerini doÄŸu sınırlarına sevk ettiÄŸini savundu.

ZaharÅŸenko, Ukrayna ordusunun yasaklanmış silahlar, fosfor ve misket bombaları dahil olmak üzere bütün imkanlarını kendilerine karşı kullanmak istediÄŸi iddiasında bulundu. Ayrılıkçı lider, “Biz kendimizi korumaya hazırız. Barış istiyorsanız, savaÅŸ için hazırlıklı olmalısınız." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.