Sosyal Medya

Güncel

Öcalan mektupları taşıyan kurye sınırda yakalandı

Doğubayazıt’ta sınırdan İran’a kaçak geçmeye çalışırken gözaltına alınan bir Pakistanlının üzerinden İmralı tutanakları, Öcalan mektupları ve HPG yönetmeliği gibi dokümanlar ele geçirildi. Pakistanlı kurye “sınır ihlali”nden tutuklandı



Türkiye tarafından sınırı geçerek Ä°ran’a gitmek isteyen 10 ÅŸüpheli, Gürbulak Sınır Kapısı bölgesinde yakalandı. Afganistan ve Pakistan vatandaÅŸları olduÄŸu belirlenen kiÅŸilerden birinin üzerinden Ä°mralı tutanakları, Öcalan mektupları çıktığı iddia ediliyor. 

Habertürk'ün iddiasına göre yapılan inceleme ile gözaltındaki Pakistanlılardan birinin PKK ve PJAK arasında “kuryelik” yaptığı ortaya çıktı.

Pakistanlı kuryenin üst araması sırasında “Abdullah Öcalan’ın KCK Yürütme Konseyi ve parti yetkililerine Mart, Nisan ve Haziran 2014 aylarında yazdığı mektuplar”, “HPG yönetmeliÄŸi”, “Öcalan’ın Ä°mralı görüÅŸmelerine ait metinler ve eÄŸitim notları”- nın çıktığı belirtildi. Kurye Pakistanlının beraberindeki “gizli” dokümanı Ä°ran’daki PJAK yapılanmasına götüreceÄŸi bilgisine ulaşıldı. DiÄŸer ÅŸüpheliler ise haklarındaki incelemeler devam ederken, Ä°ran’a geçmek istediklerini anlattılar.

BÄ°R TUTUKLAMA

Güvenlik birimleri; ÅŸüphelilerin hangi tarihte Türkiye’ye giriÅŸ yaptığını, ne kadar süredir ülkede bulunduklarını, nerelere gittiklerini ve kimlerle görüÅŸtüklerini araÅŸtırıyor. YaÅŸanan bu geliÅŸmeler kapsamında Pakistanlı kurye ile baÄŸlantılı olduÄŸu tespit edilen bir kiÅŸi DoÄŸubayazıt’ta gözaltına alındı. Pakistanlı kurye sınır ihlalinden tutuklandı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.