Sosyal Medya

Güncel

Kabil Büyükelçisi'ne kritik NATO görevi

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi İsmail Aramaz, NATO'nun Afganistan Kıdemli Sivil Temsilcisi olarak atandı. Aramaz, NATO'nun Afganistan'daki en üst düzey sivil temsilcisi olacak.



DışiÅŸleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Ä°srail Aramaz'ın yeni NATO görevine atanmasını Türkiye teklif etti. Açıklamaya göre Kıdemli Sivil Temsilci,  'NATO’nun Afganistan’daki siyasi-askeri hedeflerini gözetmek ve Afgan hükümeti, sivil toplum, uluslararası toplumun Afganistan’daki temsilcileri ve Afganistan’ın komÅŸularıyla bu amaçla temaslarda bulunmak' gibi sorumluluklara sahip. Temsilci ayrıca Kuzey Atlantik Ä°ttifakı’nın Afganistan’la iliÅŸkilerinin uyumluluÄŸunu saÄŸlayacak politikalarla ilgili NATO Konseyi’ne tavsiyelerde bulunacak. 

Kabil Büyükelçisi Ä°smail Aramaz daha önce 2002-2003 yılları arasında Afganistan'daki ISAF'a (Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti) siyasi danışmanlık yaptı. Ardından 2010-2013'te Sofya BüyükelçiliÄŸi görevini üstlendikten sonra Kabil'e atandı. 

'Kabil Havaalanı'nın iÅŸletmesi Türkiye'de'

DışiÅŸleri Bakanlığı, Aramaz'ın NATO'nun sivil temsilcisi olarak bu atanmasının önemli olduÄŸunu belirtirken, "Bu baÄŸlamda ülkemiz, ISAF harekâtının sona ereceÄŸi 31 Aralık 2014 tarihinden sonra baÅŸlayacak olan ve Afganistan ulusal güvenlik güçlerine eÄŸitim, danışmanlık ve yardım saÄŸlamayı hedefleyen Kararlı Destek Misyonu’nda Kabil için 'çerçeve ülke' sorumluluÄŸunu ve bu meyanda ayrıca Kabil Uluslararası Havaalanı’nın iÅŸletilmesini üstlenecektir" açıklamasını yaptı. 

Kaynak: DışiÅŸleri Bakanlığı 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.