Sosyal Medya

Güncel

Okul binasında patlama

Manavgat’ta, bir ilköğretim okulunda meydana gelen şiddetli patlama binayı kullanılamaz hale getirdi.



Okul kantin iÅŸletmecisi Hasan DurÅŸan’ın bir malzeme almak için kantine gelerek elektrik düÄŸmesine basması sonucu meydana gelen patlamaya, bir gün önce açık bırakılan tüpten sızan gazın sebep olduÄŸu tahmin ediliyor.

Kantin iÅŸletmecisi Hasan Dursan’ın yaralandığı ve ortalığın savaÅŸ alanına döndüÄŸü patlamada binanın duvarları tamamen yıkılırken kapı ve pencereler metrelerce uzaÄŸa fırladı. Patlamanın ardından çıkan yangına Antalya BüyükÅŸehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından anında müdahale edilirken patlamanın okulun tatil olduÄŸu pazar günü yaÅŸanması muhtemel bir faciayı da önledi. Olaydan yaralı kurtulan kantin iÅŸletmecisi Hasan Dursan, Cuma günü kantini en son eÅŸinin kapattığını, bugün bir malzeme almak için okula gelip ışığı yakmak için elektrik anahtarına dokunduÄŸunda ÅŸiddetli patlama ile savrulduÄŸunu söyledi.

Manavgat merkezinde hissedilen patlamada okul bahçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan iki bloktan biri kullanılamaz hale geldi. Patlamada alt katı kantin, üst katı müdür odası, yan tarafında 1. sınıfların eÄŸitim gördüÄŸü 4 ayrı sınıfın bulunduÄŸu binanın duvarları tamamen yıkılırken, kapı ve pencereleri okul bahçesine savruldu.

Patlamanın ardından Manavgat devlet hastanesindeki ve çevre binalarda oturan vatandaÅŸlar büyük korku yaÅŸarken, patlamayı merak eden vatandaÅŸlar olay yerine akın etti. Milli egemenlik ortaokul binasında kurs gören öÄŸrenciler de korku içerisinde bahçeye fırlarken bazı öÄŸrencilerin korkudan aÄŸladığı gözlendi.

Patlama sırasında kantinde bulunan kantin iÅŸletmecisi Hasan DurÅŸan olay yerine gelen ambulansla Manavgat devlet hastanesine kaldırıldı. Ellerinde ve yüzünde ağır derecede yanık meydana gelen DurÅŸan, kantini Cuma günü saat 17.30 sıralarında eÅŸinin kapattığını, kursa gelen öÄŸrencilerin bulunduÄŸu bölüme götürmek için malzeme almak üzere kantine geldiÄŸini, elektrik kontağına dokunduÄŸu an patlamanın meydana geldiÄŸini söylediÄŸi bildirildi.

Emniyet güçleri tarafından olay yeri çevresinde bulunan öÄŸrenciler ve vatandaÅŸlar bulundukları yerden uzaklaÅŸtırılırken, Olay Yeri inceleme ekipleri tarafından patlamanın sebebi araÅŸtırılmaya baÅŸlandı.

Kaynak : Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.