Sosyal Medya

Güncel

BBP'de toplu istifa

BBP Teşkilatlardan Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok ile birlikte 77 kişi partiden istifa ettiğini açıkladı. Bozok, Önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir istifa gerçekleştireceklerini söyledi.



TeÅŸkilatlardan Sorumlu eski Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, MKYK üyesi Faruk TuÄŸcu, eski Genel Merkez TeÅŸkilat BaÅŸkan Yardımcısı ve EÄŸitimden Sorumlu MKYK üyesi Mehmet Åževki Arıcı, üst kurul delegeleri, ilçe yöneticileri ve 43 parti üyesinin aralarında bulunduÄŸu 77 kiÅŸi partiden istifa ettiÄŸini açıkladı. Ä°stifalarını Crowne Plaza'da düzenledikleri basın toplantısıyla açıklayan BBP TeÅŸkilatlardan Sorumlu eski Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bozok, '21 yıl önce siyaset üstü bir inanç ve ahlak anlayışını öncü kabul ederek, baÅŸta siyasete ilke ve itibar kazandırma amacıyla kurulan BBP'nin bir neferi olmaktan her zaman için iftihar duyduk. Merhum liderimiz Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun ve BBP'nin daima surette milli ve manevi deÄŸerleri önceleyen dürüst ve ÅŸahsiyetli siyaset anlayışına baÄŸlı kalarak bugüne kadar siyasi mücadelemizi sürdürdük. Ana eksenini ülke ve millet menfaatinin oluÅŸturduÄŸu Büyük Birlik idealine hizmeti bir mukaddes vazife olarak gördük. Her türlü güçlüÄŸe raÄŸmen partimizi ayakta tutma gayretini gösteren tabanımızın inançlarına sözcü olmayı siyasetle meÅŸgul olmanın temel gayelerinden biri olarak bildik. Bugün burada açıklamakta olduÄŸumuz karar da bu inanç ve gayenin neticesidir' diye konuÅŸtu.

'BBP, BUGÜN Ä°ÇÄ°N KURULUÅž FELSEFESÄ°NE BAÄžLI TEMSÄ°L EDÄ°LME VASFINDAN TAMAMEN UZAKLAÅžMIÅžTIR'

'BBP bizler açısından sadece bir siyasi parti deÄŸildir' diyen Bozok, ÅŸunları kaydetti:

'Birçok arkadaşım gibi benim için de BBP, Türklük gururu, Ä°slam ahlak ve faziletinin biricik otağı ve aziz milletimizin kendisini bulduÄŸu bir gönül limanıydı. Tük siyasi hayatında müstesna bir yere sahip olan BBP, bugün için kuruluÅŸ felsefesine baÄŸlı temsil edilme vasfından tamamen uzaklaÅŸmıştır. Ne partinin 21 yıllık siyasi deÄŸerleri, ne emeÄŸi geçen eski kadrolarının görüÅŸleri ne de kamuoyundaki imaj düÅŸünülmeden malum cemaatin borazanlığını yapan operasyonel kripto bir yapı ortaya çıktı. Tabanın söylemlerine kulak tıkayan ve istiÅŸareye dayalı karar alma esasını yok sayan bir anlayış, partinin baskın karakteri haline dönüÅŸmüÅŸtür. Bu dönüÅŸüm, parti içi mücadele etmeyi de imkânsız kılmıştır. DeÄŸerlerimizin, ilkelerimizin, muteber siyasi geçmiÅŸimizin, hassasiyetlerimizin, hiçbir dünyevi menfaatle eÅŸ tutulamayacak mücadelemizin bazı çıkar ve izahı mümkün olmayan iliÅŸkiler etrafında harcanması partimizle yollarımızı ayırmayı artık elzem hale getirmiÅŸtir. Bütün bu gerekçelerin doÄŸurduÄŸu sorumluluk duygusuyla ve BBP'nin ilkeli ve dürüst siyasete dayalı varlık gerekçesini yok sayan bir yönetim anlayışıyla birlikte siyaset yapmamak, bu vebale ortak olmamak adına aÅŸağıda isimleri yazılı arkadaÅŸlarla beraber parti üyeliÄŸinden ve görevlerimizden istifa ediyoruz.'

BÄ°NE YAKIN ÜYE DAHA Ä°STÄ°FA EDECEK

Önümüzdeki günlerde daha geniÅŸ katılımlı bir istifa gerçekleÅŸtireceklerini bildiren Bozok, 'Benim bine yakın bir Ankaralı üyeye katkım olmuÅŸtur. Bu arkadaÅŸlarımızla önümüzdeki günlerde gerekli açıklamayı yapıp, istifalarını bildirecekler' dedi.

Sürecin 10 AÄŸustos CumhurbaÅŸkanlığı seçimleriyle baÅŸladığını ve BBP'nin Ekmeleddin Ä°hsanoÄŸlu'nu desteklediÄŸini hatırlatan Bozok, 'Bizim mücadelemiz BBP'de ilke mücadelesiydi. Bu arkadaÅŸlarımızın yaptıkları ilkesizlikti. Biz ilkemiz gereÄŸi o gün BBP'nin tarafsız kalması yönünde karar almıştık ve bizleri disipline sevk etmiÅŸlerdi. Ä°hraç edemediler ama ihraç edilen arkadaÅŸlarımızda oldu' ifadelerini kullandı.

Bundan sonra ne yapacaklarının sorulması üzerine ise Bozok, 'Yeni oluÅŸum gibi bir düÅŸüncemiz asla yok, söz konusu deÄŸil. ArkadaÅŸlarımızla önümüzdeki günlerde istiÅŸare yapacağız. EÄŸer ki ülkemiz, milletimiz için hizmet etmek gerekiyorsa birlikte olumlu kararı alıp yolumuza devam edeceÄŸiz' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YENÄ°ÅžAFAK


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.