Sosyal Medya

YaÅŸam

BaÅŸka yer yok iÅŸinize gelirse

Galatasaray Üniversitesi’nde öğrenciler, harabeyi andıran bir mekanda ibadetlerini yerine getirmeye mecbur bırakılıyor. Öğrencilerin mescid isteği, “Başka yer yok, işinize gelirse” sözleriyle geçiştiriliyor



Galatasaray Üniversitesi’nin ibadet etmek isteyen öÄŸrencilere gösterdiÄŸi mescid yeri ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Çevresi ve halıları pislik içinde olan mescidde namazlarını kılmaya çalışan öÄŸrenciler, ibadetlerini rahatça yapabilecekleri bir mescid istiyor.

MEB, GENELGE YAYINLAMIÅžTI

Milli EÄŸitim Bakanlığı’nın orta dereceli okullar için bile, bu yıl yürürlüÄŸe koyduÄŸu genelgeyle doÄŸal aydınlatmalı ibadethane amaçlı mekanın ayrılması genelgede yer almışken, Galatasaray üniversitesi’ndeki tablo, içleri yaralayan cinsten..  

Ä°NÅžAATÇILARIN KALDIÄžI YER

Yeni bir mescid yapımının ÅŸu an için mümkün olmadığını söyleyen Galatasaray Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacer Konukçu, “O mekan, inÅŸaatçıların kullandığı bir yerdi, önceden daha beterdi. Ä°nÅŸaatçılar çıkınca öÄŸrencilere verdik” dedi.

SÜREKLÄ° GELÄ°ÅžMEK BU MU?

1992 yılında Türkiye ile Fransa arasında imzalanan milletlerarası anlaÅŸmayla kurulan ve eÄŸitim dili Fransızca olan Galatasaray Üniversitesi, çağın gereklerine uygun olarak sahip olduÄŸu kurumsal ve teknik donanımları sürekli geliÅŸtirmekte olduÄŸunu iddia ederken; öÄŸrencilerinin inanç ve ibadet özgürlüÄŸüne saygı göstermemesi büyük tepki topluyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.