Sosyal Medya

YaÅŸam

Hz. İbrahim Peygamber in Makamında Ölmek İçin Dua ...

Şanlıurfa’da Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yer olarak önde gelen Balıklıgöl platosuna gelen 70 yaşındaki Mahmut Aytar, İbrahim Peygamber’in makamında ölmek için dua etti.



Åžanlıurfa'da Hz. Ä°brahim'in ateÅŸe atıldığı yer olarak önde gelen Balıklıgöl platosuna gelen 70 yaşındaki Mahmut Aytar, Ä°brahim Peygamber'in makamında ölmek için dua etti.

Åžanlıurfa'nın Dedeosman Mahallesi'nde oturan ve kimsesinin bulunmadığını açıklayan Mahmut Aytar, Ä°brahim Peygamber'in makamının yer aldığı tarihi binanın arka kısmındaki duvara yaslanarak dua etti. Aytar'ın hastalandığını sanan çevredeki insanlar yardımcı olmak için yanına yaklaşıp, konuÅŸmaya start verdi . Ä°ÅŸitme güçlüÄŸü çeken Aytar, bronÅŸit hastası olduÄŸunu ve kimsesinin bulunmadığını belirtti . Ä°brahim Peygamber gibi dünyada çok fazla acı çektiÄŸini ifade eden Aytar, artık dünyada yaÅŸamak istemediÄŸini söyleyerek, dua etti. Yiyecek ekmek bulmakta zorlandığını açıklayan Aytar, Ramazan ayını ise komÅŸularının desteÄŸiyle zorlukla geçirdiÄŸini açıkladı . Ramazan ayından akabinde ekmek bulmakta dahi zorlandığını ifade eden Aytar, "Rüyamda onları gördüm. Artık öleceÄŸimi söylediler. Vaktimi beklememi istediler. Ben de vaktimi beklemekteyim . Ama ne çektiÄŸimi, bir Ä°brahim Peygamber bir de Allah bilir. Artık, bir an önce beni de yanlarına alsınlar. Hastayım, derdime çare bulunamıyor. Ama her ÅŸeyden önce yiyecek lokma bulamıyorum. Müslümanlar bir lokma ekmek verirse, bu ekmekle günüm geçiyor" diye belirtti .

Kalabalığı gören Dedeosman Avni Ä°slami Hizmet ve Ä°nsani Yardım DerneÄŸi BaÅŸkanı Mehmet Sadık Alican, Aytar'ın adres bilgilerini aldı. Aytar, kendisinin doktor istemediÄŸini söyleyerek, Alican ve kalabalığın arasından ayrıldı. - ÅžANLIURFA

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.