Dünya
Der Spiegel: IŞİD militanları artık deniz yoluyla Türkiye'ye gidiyor
Follow @dusuncemektebi2
HAVAYOLLARININ SIKI DENETİMİNDEN KAÇAN IŞİD DENİZ YOLUNU KULLANACAK
Alman Der Spiegel dergisi, IŞİD'in deniz yolunu kullanarak İstanbul üzerinden Irak ve Suriye'ye gittiklerini öne sürdü.
Dergi İnterpol kaynaklarına dayanarak verdiğini ileri sürdüğü haberine göre, son dönemde Avrupa'dan çok sayıda IŞİD militanı deniz yoluyla Türkiye'ye gitti ve buradan da Suriye ve Irak'a geçti.
HAVAYOLLARININ SIKI DENETİMİNDEN KAÇAN IŞİD DENİZ YOLUNU KULLANACAK
Haberde, İnterpol yetkilisi Pierre St. Hilaire'in, "Hava yollarının sıkı kontrol edildiğini gören militanlar, şimdilerde lüks gemi turlarıyla bölgeye gidiyor. Bir kaç aydan beri fark edilen bu yolu, şimdiye kadar kaç kişinin kullandığını bilmiyoruz. Ancak çok sayıda aşırı dincinin başta İzmit ve başka Türk limanlarına yanaşan gemilerle Türkiye'ye gittiklerine dair kanıtlar var" ifadelerine yer verildi.
İnterpolün bu gelişme üzerine, deniz yolunu kullanan yolcuların da isim listelerinin tıpkı havayolunda olduğu gibi sıkı kontrolünü istediği belirtiliyor.
KAYNAK: Ajanslar
Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM

Henüz yorum yapılmamış.