Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Türk ordusu 2033'e hazırlanıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Genelkurmay Başkanlığı Bilgilendirme toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "TSK'nın takdim edilen 2033 projeksiyonu ve 30'a yakın milli sanayii sunumu bizi heyecanlandırdı" dedi.



 

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu Genelkurmay BaÅŸkanlığı Karargahı'ndaki bilgilendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

DavutoÄŸlu'ndan açıklama

DavutoÄŸlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:

Güvenlik ihtiyaçlarımızı konuÅŸtuk.

TSK'nın en önemli niteliÄŸi milli ordu olması, Toplumun her kesiminden katılımla oluÅŸmuÅŸ olmasıdır.

TSK'nın takdim edilen 2033 projeksiyonu ve 30'a yakın milli sanayii sunumu bizi heyecanlandırdı.

Asimetrik savaÅŸta özel kuvvetlerin taşıdığı özel bir önem var. TSK'nın etkin esnek bir yapıya kavuÅŸması önemli.

Halep'teki geliÅŸmeler

Halep'teki geliÅŸmeleri kaygıyla takip ediyoruz. Åžehir düÅŸme noktasında olmasa bile çok yoÄŸun bir baskı altında. Bu çok büyük bir sınav.

Halep çifte standardın göstergesi. Esed, Hama civarında belli ÅŸehirlerde son 1 ayda katliamlar yaptı.

Suriye halkı 3,5 yıldır zulüm altında onurlu bir direniÅŸ gösteriyor. Halep'in düÅŸmesi durumunda, bizi de çok ciddi bir ÅŸekilde kaygılandıran mülteci kriziyle karşılaÅŸabiliriz.

IŞİD tehdidini çıkaran, Suriye rejiminin kendisidir. Yine IŞİD'in ortaya çıkardığı konjonktür sebebiyle Esed'in Halep'e baskısı arttı.

GörüÅŸmede gündeme gelen konular

Bugün spesifik konulardan çok, TSK'nın yapılanması üzerine durduk. Çözüm süreci konusunda tutumumuz bütün kamuoyu tarafından biliniyor. Bu konuda sürekli istiÅŸare halindeyiz.

Jandarma konusu ise, bunu kamuoyuyla başlattık.

Bedelli askerlik

Bedelli askerlik konusunda yeni bir geliÅŸme olduÄŸunda paylaşılır, ancak bölgedeki konjonktür herkesçe malum.

Özel ile görüÅŸtü

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Genelkurmay BaÅŸkanlığında basına kapalı düzenlenen bilgilendirme toplantısı öncesinde, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel ile baÅŸ baÅŸa görüÅŸtü.

Yaklaşık 1,5 saat süren görüÅŸmenin ardından, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ve Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Özel, bilgilendirme toplantısına geçti.

DavutoÄŸlu baÅŸkanlığındaki toplantıya, BaÅŸbakan Yardımcıları Yalçın AkdoÄŸan ve Numan KurtulmuÅŸ, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent BostanoÄŸlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Genelkurmay 2. BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler, Genelkurmay Harekat BaÅŸkanı Orgeneral Erdal Öztürk, Genelkurmay Plan ve Prensipler BaÅŸkanı Korgeneral Alparslan ErdoÄŸan, Genelkurmay Muharebe, Elektronik ve Bilgi Sistemleri BaÅŸkanı Korgeneral Musa Avsever, Genelkurmay Personel BaÅŸkanı Korgeneral Ä°lhan Talu, Genelkurmay Lojistik BaÅŸkanı Korgeneral Atilla Gülan ve BaÅŸbakan BaÅŸmüÅŸaviri Ali Sarıkaya katılıyor.

YENÄ°ÅžAFAK
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.