Sosyal Medya

Güncel

Danimarka'da camiye alçak saldırı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag''ta bulunan Yunus Emre Camisi'nin duvarlarına gamalı haç çizilerek çirkin bir saldırı düzenlendi.



Danimarka Türk Kültür DerneÄŸi tabelası altında faaliyet gösteren Taastrup Yunus Emre Camisi'ne gece giden üç kiÅŸinin duvarlara gamalı haç çizdiÄŸi belirtildi. 

Cami derneÄŸi yöneticileri ve cemaatin sabah görüp bildirmeleri üzerine olay polise yansıdı. Camideki güvenlik kameraları görüntülerini inceleyen polisin üç kiÅŸiyi yakaladığı bildirildi.

Dernek BaÅŸkanı Åžerafettin Koçbay, cami duvarına gece vakti gamalı haç ve idam sehpası sembolü çizildiÄŸini söyledi. Haçı silmek istediklerini ancak sigortanın zararı ödemesi için çizimin hala durduÄŸunu ifade eden Koçbay, polisin zanlıları yakaladığını duyduklarını ve konunun kapanmasını istediklerini söyledi.

Dernek Yöneticisi Mehmet Yılmaz da 34 yıldır camilerinin faal olduÄŸunu ve daha önce üzerine yazı yazılmış ÅŸiÅŸe bırakılması ve yaz mevsiminde polisin baÅŸka bir olay için camiyi araması dışında ilk kez bu tarz bir olayın yaÅŸandığını bildirdi. Yılmaz, "Bunu yapan akıl hastasıdır, geçerken gören Danimarkalılar da yapılana kızıyor ve tasvip etmiyorlar" dedi.

Yılmaz, cami olarak çevreyi rahatsız edici hiçbir görüntü ve faaliyetlerinin olmadığını ve iki defa açık kapı uygulaması yaparak merak eden insanları gezdirip bilgilendirdiklerini, bir daha böyle bir olayın yaÅŸanmamasını dilediklerini belirtti.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.