Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Boğazı'nda tekne faciası!

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışı Rumeli Feneri açıklarında kaçakları taşıyan tekne battı. Kazada 24 kişi hayatını kaybetti.



Sahil Güvenlik Komutanlığı: (Rumeli Feneriaçıklarında tekne faciası) 7 kiÅŸi saÄŸ olarak kurtarılmış, 24 ÅŸahsın cansız bedeni denizden alınmıştır. Arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir.

Bu sabah erken saatlerde Rumeli açıklarında yaÅŸanan mülteci faciasına balıkçı tekneleri de katıldı. Balıkçılar denizden ceset topladığını söyledi. Kurtarmaya katılan Kaptan Kadir Sert, o anlar için ÅŸunları dedi: “Can yelekleri vardı. Ancak her yer cesetti. Bebekler, çocuklar... 15-20 cesedi biz çıkardık.”

Rumeli Feneri balıkçılarından Kadir Sert, kurtarma çalışması sırasında yaÅŸadıklarını ÅŸöyle anlattı: 

“Balık tutuyorduk. O civardaydık. Haberi alınca gittik. Tüm balıkçılar yadım ediyoruz. Cesetler denizden fasülye gibi fırlıyor. Bur buçuk saattir denizdeyiz. Ceset topluyoruz. 15-20 ceset çıkardık. Batan teknenin adını alamadık. Ucu görünüyordu. Hepsinin can yeleÄŸi vardı. Bunu yapanları divan-ı harbe vermek lazım. Böyle insanlık mı olur. Bebek cesetleri yüzüyordu suda... Yakalayamıyoruz bunları. Yakalananlar da bırakılıyor.”

"KURTARAMAYACAÄžIZ DÄ°YE KORKTUK"

Bir mülteciyi denizden saÄŸ kurtarmayı baÅŸaran Kaptan Salih Bayraktar da o anları ÅŸöyle aktardı: 

“Erken saatlerde bir teknin battığını duyduk. Saat 08.00’e yaklaşıyordu. Önce balıkçı teknesi sandık. Deniz sert deÄŸildi. Balıkçı tekneleri için normal hava ÅŸartları vardı. AÄŸ atmış dönüyordum. Haberi alınca biz de kurtarmaya katıldık. Denizin üzerinde birinin çırpındığını gördük. Can yeleÄŸi vardı. Batıp çıkıyordu suya. Ancak yaşıyordu. Tekne yüksekti. Zor aldık. Korktuk alamayacağız diye. Ancak canlı olarak kurtardık. Yanında kız kardeÅŸi vardı. O yaÅŸamıyordu. Bir de 3-4 yaÅŸlarında bir kız çocuÄŸu aldık. Maalesef o da yaÅŸamıyordu. Zor anlardı. Kurtardığımız 25 yaÅŸlarındaki erkek ürkçe ”KardeÅŸim, kardeÅŸim” diye dövünüyordu. Ancak Türk deÄŸillerdi. Suriyeli olduÄŸunu tahmin ettik. Sorduk. Ancak hiç bir ÅŸey söylemedi. Sadece kardeÅŸim diyerek aÄŸlıyordu... Åžoktaydı. Rumeli Feneri’ne getirdik. Üzerini deÄŸiÅŸtirdik. Ambulansa verdik.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.