Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mescid-i Aksa'ya tüm girişler yasaklandı

Aşırı sağcı bir hahama düzenlenen saldırı sonrasında İsrail güçleri Mescid*-i Aksa'nın tüm kapılarını kapattı



Batı Kudüs’te "aşırı saÄŸcı" bir hahamın silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmasının ardından İsrail güçleri, ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurdu.

Buna göre turistler ve Yahudi yerleÅŸimciler de dahil hiç kimsenin Aksa’ya giriÅŸine izin verilmeyecek.

İsrail güçlerinin bu kararı, Batı Kudüs’te "aşırı saÄŸcı" bir hahama silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından geldi. Bazı "aşırı saÄŸcı" Yahudi gruplar ise saldırıya misilleme olarak “yarın sabah topluca Mescid-i Aksa’ya yürüme” çaÄŸrısı yaptı.

İsrail basınında çıkan haberlerde, yaralanan kiÅŸinin haham Yehuda Glick olduÄŸu ve "aşırı saÄŸcı" bir Yahudi örgütünün baÅŸkanlığını yaptığı ifade edilmiÅŸti.

DÜNYA BÜLTENİ

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.