Coğrafyamız
Mescid-i Aksa'ya tüm girişler yasaklandı
Aşırı sağcı bir hahama düzenlenen saldırı sonrasında İsrail güçleri Mescid*-i Aksa'nın tüm kapılarını kapattı
Batı Kudüs’te "aşırı sağcı" bir hahamın silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmasının ardından İsrail güçleri, ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurdu.
Buna göre turistler ve Yahudi yerleşimciler de dahil hiç kimsenin Aksa’ya girişine izin verilmeyecek.
İsrail güçlerinin bu kararı, Batı Kudüs’te "aşırı sağcı" bir hahama silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından geldi. Bazı "aşırı sağcı" Yahudi gruplar ise saldırıya misilleme olarak “yarın sabah topluca Mescid-i Aksa’ya yürüme” çağrısı yaptı.
İsrail basınında çıkan haberlerde, yaralanan kişinin haham Yehuda Glick olduğu ve "aşırı sağcı" bir Yahudi örgütünün başkanlığını yaptığı ifade edilmişti.
DÜNYA BÜLTENİ

Henüz yorum yapılmamış.