Sosyal Medya

YaÅŸam

Validebağ konusunda taraflar anlaştı

Üsküdar'daki Validebağ Korusu'na yapımı planlanan sosyal tesis ve cami inşaatının mahkeme süreci bitene kadar durdurulmasına karar verildi.



Üsküdar'daki ValidebaÄŸ Korusu'na yapımı planlanan sosyal tesis ve cami inÅŸaatını engellemeye çalışan ValidebaÄŸ sakinleri ile inÅŸaatı sürdürme kararlılığında olan Üsküdar Belediyesi, dün Üsküdar Kaymakamlığı’nda çözüm için masaya oturdu. Toplantıda inÅŸaatın durdurulması konusunda Üsküdar Belediyesi ile uzlaşı saÄŸlandı.

OLAYLARIN SOÄžUTULMASI KONUSUNDA UZLAÅžILDI

Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada cami inÅŸaatıyla ilgili yürütmenin durdurulmasına iliÅŸkin karara Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin de itirazda bulunduÄŸuna dikkat çekti. BaÅŸkan Türkmen, Üsküdar Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıda taraflarla olayların soÄŸutulması konusunda anlaÅŸtıklarını belirtti.

YENÄ° PROJEDE TESÄ°S YOK CAMÄ° VAR

ValidebaÄŸ Korusu’na sadece cami yapılacağını belirten Türkmen, yapımı planlanan sosyal tesisten vazgeçtiklerini, kendilerine ait olan 1200 metrekarelik arsanın 900 metresinin tamamen yeÅŸil alan olacağını söyledi.

Türkmen, “Yapılan toplantıda proje üzerinde yeniden çalışma kararı alındı. Her türlü hukuki süreci de beklenerek, proje yeniden gözden geçirilecek, bir orta yol bulunacak. Yapılacak yeni projede yeÅŸil alan daha çok olacak. Cami avlusunda çocuk alanları olacak. Åžu anki mezbelelik de ortadan kalmış olacak” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.