Sosyal Medya

Coğrafyamız

Nusra ve ÖSO ortak operasyonla İdlib'e girdi

Nusra Cephesi, ÖSo ve Aksa Askerleri, ortak bir operasyonla İdlib'e büyük bir saldırı başlattı, çatışmalarda en az 30 rejim askeri öldü. Muhaliflerin İdlip Valiliği'ne girdiği söyleniyor



Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Aksa Askerleri ve Nusra Cephesi'nin ortak operasyonu sonucu Ä°dlib'de  Esad güçlerinin kalesi olarak bilinen bazı hedeflerin muhaliflerin eline geçtiÄŸi bildirildi. Çatışmalarda Esad güçlerinden en az 30 asker hayatını kaybetti.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada söz konusu operasyonun Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Nusra Cephesi ve Aksa Askerleri gruplarının iÅŸbirliÄŸiyle yapıldığını kaydetti.

Operasyonda silahlı muhalif birliklerinin "kent merkezindeki valilik binasının denetimi saÄŸladığı" ifade edilen açıklamada, ÖSO'nun valilik binası çevresinde yaÅŸanan çatışmalarda ikisi üst düzey subay olmak üzere en az 30 Esad askerini öldürdüÄŸü vurgulandı.

Ä°DLÄ°B 2012 YILINDA ÖSO TARAFINDAN ALINMIÅžTI

Ä°dlib 2012 yılında ÖSO öncülüÄŸünde baÅŸlatılan operasyonlar sonucu muhaliflerin eline geçmiÅŸti. Ancak daha sonra rejim tarafından düzenlenen saldırılar sonucu Ä°dlib'in önemli bir bölümü tekrardan rejim güçlerinin eline geçmiÅŸti. 

El Nusra, ÖSO ve Aksa askerlerinin bu sabah yoÄŸunlaÅŸtırdığı operasyonlar sonucu, kentteki valilik binası ve bir polis karakolu ele geçirildi. 

Ä°dlib çevresinde yaÅŸanan çatışmalarda yönetim karşıtlarının 2 tankı ele geçirdiÄŸi ve 3 tankla çok sayıda askeri aracı imha ettiÄŸi belirtilirken, ÖSO ve Nusra Cephesinin kent çevresinde stratejik önemdeki sanayi bölgesindeki kontrol noktası ile Abud kavÅŸağındaki askeri kontrol noktasını denetimi saÄŸlayarak kent merkezine kadar ulaÅŸtığı aktarıldı.

SRGC açıklamasında, ÖSO'ya baÄŸlı birlikleri sabaha karşı çok gizli bir operasyonla Ä°dlib kentini kuÅŸatarak tüm stratejik tepeleri ele geçirdiÄŸi ve imdat yollarını kestiÄŸi belirtildi.

Muhaliflerin kent merkezine ulaÅŸmasının ardında ÅŸehirde ÅŸiddetli patlamaların meydana geldiÄŸi iletilen açıklamada, ÅŸehirdeki patlamalardan sonra Nusra Cephesinin kentte güney, batı ve kuzeyden girdiÄŸi iÅŸaret edildi.

ÖSO'nun Ä°dlib operasyon düzenlemesinden sonra Suriye ordusuna ait savaÅŸ uçakları ile helikopterlerin Ä°dlib ve çevresindeki ilçe, kasaba, belde ve köyleri yoÄŸun bir ÅŸekilde bombaladığına deÄŸinen aktivistler, silahlı muhaliflerin Ä°dlib'te Tel Mastuma askeri noktası ile rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı birçok noktayı ele geçirdiÄŸini vurguladı.

NUSRA: 12 ASKERÄ° ESÄ°R ALDIK

Nusra Cephesi'nden yapılan yazılı açıklamada da, savaÅŸçılarının Masdume köyünün geçiÅŸ noktasında 12 askeri esir aldığı ve 2 tankı ele geçirdiÄŸi bildirildi. Çatışmalarda Suriye ordusuna baÄŸlı onlarca askerin hayatını kaybettiÄŸi, Nusra Cephesi'ne baÄŸlı 6 savaÅŸçının öldüÄŸü iddia edildi.

ESAD GÜÇLERÄ°NÄ°N BAÄžLANTISI KESÄ°LÄ°YOR

Suriye Canlı Haber Ağı (SLN)  ise muhaliflerin kent merkezinin giriÅŸinde bulunan el-Masdume ve el-Masara köylerini, valilik binasını ve sanayi bölgesini kontrol altına aldığını bildirdi.

SLN ayrıca çatışmaların emniyet birimlerinin bulunduÄŸu bölgede, KorniÅŸ, Seken Åžebabi, Ram ve Sabah Kıti’ geçiÅŸ noktalarında devam ettiÄŸi kaydedildi. Nusra Cephesi güçlerinin Esad rejimine baÄŸlı unsurlara yardım nakliyatını önlemek için Eriha-Ä°dlibyoluna patlayıcı yerleÅŸtirdiÄŸi aktardı.

Aktivistler ayrıca muhalif savaÅŸçıların Esad rejimi yanlısı el-Fua köyü ile kent merkezi arasındaki yolu, rejime baÄŸlı askerleri kuÅŸatma altına almak için kestiÄŸini ve rejimin Ä°dlib merkezindeki bazı bölgelerde sokaÄŸa çıkma yasağı ilan ettiÄŸini belirtti.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.