Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep'te 50 rejim askeri öldürüldü

Suriye'nin Halep kentinde, İslami Cephe'ye bağlı muhalif birlikleri mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verilen havanlarla 50 rejim askerini öldürdüğü bildirildi.



Ä°slami Cepheye baÄŸlı Tevhid Tugayı'nın Halep basın sorumlusu Salih Anadani, Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesinde, rejim güçleriyle muhalifler arasındaki çatışmaların ÅŸiddetlendiÄŸini belirtti.

Muhalif birliklerin tank, doçka ve mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verilen havanlarla rejim güçlerine düzenlediÄŸi saldırılarda, 50 rejim askerini öldürdüÄŸünü ifade eden Anadani, "Handarat bölgesinde rejim güçleri saflarında savaÅŸan, Ä°ran, Irak ve çok sayıda Afgan milisi bulunuyor" dedi.

Bölgedeki "CeyÅŸu'l Mücahidin"in de Ä°slami Cephe'ye yardım ettiÄŸini aktaran Anadani, muhaliflerin bölgede daha önce Esed güçlerinin kontrolünde olan birçok köy ve stratejik öneme sahip tepenin denetimini ele geçirdiÄŸini kaydetti.

Salih Anadani, rejime ait savaÅŸ uçakları ile helikopterlerin Handarat bölgesinde, muhaliflerin bulunduÄŸu yerlere "vakum ve varil bombaları"yla saldırılarda bulunduÄŸunu da sözlerine ekledi.

Dera'da varil bombalı saldırı

Öte yandan, Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan yazılı açıklamada, orduya ait helikopterin, muhaliflerin denetimindeki Dera'nın Busra eÅŸ-Åžam beldesine varil bombasıyla saldırdığı bildirildi.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduÄŸu hepsi aynı aileden olmak üzere 17 kiÅŸinin öldüÄŸünü ve çok sayıda yaralı bulunduÄŸu belirtilen açıklamada, hava saldırısının düzenlendiÄŸi bölgede maddi hasarın meydana geldiÄŸini kaydedildi.

Rejimin hava saldırısında bazı yaralıların durumunun ciddi olduÄŸu vurgulanan açıklamada, saldırı "katliam" olarak nitelendirildi.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.