Sosyal Medya

YaÅŸam

Hakkâri'de şehit askerler için tören

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Jandarma Er Ramazan Köse ve Jandarma Er Yunus Yılmaz için, Hakkâri ve Van'da cenaze töreni yapıldı.



Hakkâri Yüksekova'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uzman ÇavuÅŸ Ramazan Gülle, Jandarma Er Ramazan Köse ve Jandarma Er Yunus Yılmaz için ilk tören Hakkari DaÄŸ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda yapıldı. Buradaki törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Ä°brahim Ergin, DaÄŸ ve Komando Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ercan Türkol, Ä°l Emniyet Müdürü Resul HoloÄŸlu, Ä°l Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Yalçın Baysal da katıldı.

Helikopterle Van'a gönderilen cenazeler için ikinci tören de burada yapıldı. Van Ferit Melen Havaalanı yanındaki Jandarma AsayiÅŸ Kolordu Komutanlığı'na baÄŸlı Filo Komutanlığı'ndaki törene Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz, Ä°çiÅŸleri Bakan Yardımcısı Osman GüneÅŸ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme BaÅŸkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Van Valisi Aydın Nezih DoÄŸan, Van Jandarma AsayiÅŸ Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu katıldı.

Cenazeler defin için memleketlerine uÄŸurlandı

Ramazan Köse'nin cenazesi memleketi Artvin'e, Yunus Yılmaz'ın cenazesi Bingöl Karlıova'ya, Ramazan Gülle'nin cenazesi de Konya'ya gönderildi.

Hakkâri Yüksekova'da Harunan Karakolu'ndan elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine gelen Uzman ÇavuÅŸ Ramazan Gülle, Jandarma Er Ramazan Köse ve Jandarma Er Yunus Yılmaz, cumartesi günü Cengiz Topel caddesindeki bir iÅŸ merkezinin önünde maskeli saldırganların silahlı saldırısına uÄŸramıştı. Sivil giyimli askerler baÅŸlarından vurulmuÅŸtu. Saldırıda Jandarma erler Köse ve Yılmaz olay yerinde, Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Gülle ise, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde ÅŸehit olmuÅŸtu.

6 gözaltı var

Devam eden soruÅŸturmada olayla ilgili 6 kiÅŸi gözaltına alınmış durumda.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu da baÅŸta Valilik olmak üzere yetkililere talimat verdiÄŸini, saldırıyı yapanların bulunup cezalandırılacağını söylemiÅŸti.

Kaynak: DHA, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.