Sosyal Medya

YaÅŸam

Şiddetli yağışlar Ege'yi vurdu, sırada Marmara var

Meteorolojinin haberini verdiği kuvvetli yağış, Türkiye'de Aydın, İzmir ve Muğla'da etkili oldu. Yunanistan'da da sert bir şekilde etkili olan yağış Atina'da sel baskınlarına neden oldu



Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nün Ege ve Marmara için uyarısını yapığı yağış dün akÅŸam Ege'de etkili olmaya baÅŸladı. Yunanistan'da da büyük bir etki yaratan yağış, Türkiye'de Aydın, Ä°zmir ve MuÄŸla'da etkili oldu. 

Aydın'da akÅŸam saatlerinde yaÄŸmurla birlikte etkili olan ÅŸiddetli fırtına aÄŸaçlar devrildi. Havanın kararmasıyla birlikte kentte aralıklarla saÄŸanak yaÄŸmur etkisini göstermeye baÅŸladı. YaÄŸmurla birlikte etkili olan ÅŸiddetli rüzgar nedeniyle, Aydın- Ä°zmir karayolu üzerindeki iki aÄŸaç devrildi. Devrilen aÄŸaçlar nedeniyle kısa bir süre ulaşım aksadı. Trafik polisleri trafiÄŸi tek ÅŸeritten kontrollü verirken, devrilen aÄŸaçlar Aydın BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°tfaiye ekiplerince yoldan kaldırıldı. 

MARMARÄ°S'Ä° SEL BASTI

Marmaris'te yaklaşık 20 dakika boyunca yaÄŸan saÄŸanak yaÄŸmur, çile oldu.
Göle dönen kapalı çarşıdan turistler eÅŸlerini ve çocuklarını sırtına alarak çıkabildi. Ä°lçedeki cadde ve sokaklar suyla dolup taÅŸtı. Bazı karayollarında yumuÅŸayan zeminden yola düÅŸen küçük kaya parçaları ulaşımı aksattı. KaracasöÄŸüt Mahallesi'nde sebze seraları ile arı kovanlarının sular altında kaldığı, arıların telef olduÄŸu belirtildi.

Ä°lçede bugün saat 16.00 sıralarında baÅŸlayan ve 20 dakika süren saÄŸanak yaÄŸmur hayatı olumsuz etkiledi. Suyla dolan Marmaris-Turunç, Marmaris-Datça ve Marmaris-Ä°çmeler karayollarında yumuÅŸayan zeminden yola düÅŸen küçük kaya parçaları ulaşımın aksamasına neden oldu.

SERALAR SULAR ALTINDA KALDI

Ekipler kaya parçalarını temizlerken ulaşım kontrollü verildi. Yağış nedeniyle ilçe merkezinde bulunan Kapalı Çarşı da göle döndü. AlışveriÅŸ yapan yabancı turistler ve vatandaÅŸlar, ayakkabılarını çıkartarak ellerinde cep telefonlarıyla çekim yapıp çarşıyı yürüdü. Bazı turistlerin eÅŸlerini ve çocuklarını sırtına alarak çarşıdan çıkmaya çalışması ilginç görüntüler oluÅŸturdu. Esnaf, dükkanına ve çarşının yolunu temizlemek için süpürgeyle suları çekmeye çalıştı. KaracasöÄŸüt Mahallesi'nde sebze seralarının sular altında kaldığı, buradaki arı kovanlarının telef olduÄŸu ve bazı evlerde su baskını yaÅŸandığı belirtildi.

Marmaris Meteoroloji MüdürlüÄŸü yetkilileri, ilçeye metrekareye 67 kilogram yağış düÅŸtüÄŸünü belirtti. Ayrıca ilçede 13 maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle ana caddelerde trafik akışı durdu.

ATÄ°NA'DA SEL

 Åžiddetli yaÄŸmur dün sabah Yunanistan’ın baÅŸkenti Atina’yı etkisi altına aldı. Saatlerce süren yağışla oluÅŸan sel araçları sürükledi. Çok sayıda trafik kazası oldu.

Çok sayıda trafik kazası oldu. Araçlarında kilitli kalanlar itfaiye tarafından kurtarıldı. Çok sayıda ev ve dükkanı sel bastı. Atina’ya ağır hasar veren kuvvetli yağış dalgasının Türkiye'ye doÄŸru geleceÄŸi tahmin ediliyor.

Ä°STANBUL'A UYARI

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ve Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü dün uyardı ve Marmara ile Ege bölgelerinde su baskınlarının olabileceÄŸini belirtti. Bugün Edirne, Kırklareli, TekirdaÄŸ, Çanakkale ve Balıkesir’in kuzeyinde metrekareye 100 kilogram yağış düÅŸmesi bekleniyor.

Pazartesi gecesi ise rekor yağış bekleniyor. Ä°stanbul’un Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya’da metrekareye toplam 100-200 kilogram civarında yağış düÅŸmesi bekleniyor.

Dünya Bülteni 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.