Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hizbullah askerleri isyan etti

Lübnan Suriye sınırında Esed'e destek için savaşan Hizbullah askerlerinin bir bölümünün emirlere uymayarak isyan ettiği iddia edildi.



Lübnan'da eÄŸitim alan askerlerin, komutanları tarafından verilen emirleri yerine getirmediÄŸi ifade edildi.

Suriyeli muhaliflere yakın El Dorar haber sitesi, Lübnan kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Hizbullah askerlerinin yeterince eÄŸitim almadan ön saflara gönderilmesi ile ilgili problemler yaÅŸandığı belirtildi. Lübnan’da bulunan Arsal’ın Jarrud bölgesinde kimi Hizbullah askerleri muhalif Nusra Cephesine karşı savaÅŸmayı reddettikleri bildirildi. Problemin büyümesi üzerine Hizbullah lideri Nasrallah’ın bölgedeki askerleri ziyaret ederek, onları yatıştırmaya çalıştığı ve moral desteÄŸinde bulunduÄŸu belirtildi. Hizbullah komutanları, Nasrallah’a profesyonel eÄŸitim alamayan acemi ve tecrübesiz askerlerin savaşın ön cephelerine gönderilmesi konusundaki rahatsızlıklarını ilettiÄŸi kaydedildi.

Nasrallah’ın ziyaretinin ardından bölgeye acemi askerlerin yerine profesyonel birliklerin gönderildiÄŸi ifade edildi.

Suriye'de isyanın baÅŸlamasının ardından yaklaşık 3 yıldır Hizbullah askerleri Esed ordusu saflarında muhaliflere karşı savaşıyor. SavaÅŸta Ä°ran Cumhuriyet Muhafızları ordusu ile birlikte Lübnan Hizbullah askerleri Esed ordusunda ön cephede savaşıyor. Muhaliflerle girdikleri çatışmalarda sonucu çok sayıda Hizbullah askeri hayatını kaybetti.

Kaynak: CÄ°HAN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.