Sosyal Medya

Güncel

Arınç: Öcalan'ın sekreterya talebi makuldür

Başbakan Yardımcısı Arınç, Abdullah Öcalan'ın kendisine yardımcı olabilecek birilerini istemesinin gayet makul bir talep olduğunu söyledi



BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç "Öcalan’a sekreterya iddiasını hükümet sözcüsü olarak doÄŸrulayabilir misiniz?" ÅŸeklindeki bir soru üzerine yaptığı deÄŸerlendirmede, Öcalan'ın sekreterya isteÄŸinin gayet makul olduÄŸunu savundu. 

BaÅŸbakan Yardımcı Arınç, özel bir televizyon kanalında yaptığı deÄŸerlendirmelerde, Öcalan'ın sekreterya konusuna da deÄŸindi.

Sekreteryaya seçilecek kiÅŸilerin belli olduÄŸu yönündeki iddiaların sorulması üzerine konuÅŸan Arınç, "DoÄŸrulamam. Çünkü böyle bir ÅŸey yok. Adına sekreterya dersiniz ama baÅŸka bir yöntem olabilir. Bunu söyleyenler dileklerini isteklerini konuÅŸuyor olabilirler. Kendilerine saygı duyuyorum." dedi.

Arınç ÅŸöyle konuÅŸtu: Öcalan “ben burada yalnızım” diyor. “Süreç devam ettikçe ne karar aldığınızı takip etmem lazım” diyor. Bu haksız bir talep deÄŸil bana göre.

Kendisine bazı imkanların hukuk içinde Adalet Bakanlığımız gerekli olanı yapacaktır.

Sekreterya, bizim sekreterlerimiz gibi adaya gitmesi her gün Öcalan’la görüÅŸülmesi gibi bir ÅŸey deÄŸil.
Cezaevinin kendi ÅŸartları içinde olabilecek bir ÅŸeydir. Bu bence makul bir istektir.

Bir insan bu kadar yaÅŸa gelmiÅŸ 17 senedir cezaevinde… Bu kararların yazılmasında not edilmesinde “benim birkaç kiÅŸiye ihtiyacım var “demiÅŸse bunu Adalet Bakanlığımız karşılayacaktır.

Bir ÅŸeyi karıştırmayalım. Ä°mralı Adası'na farklı mesleklerden insanların gitmesi Akil Ä°nsanlar toplantısında da gündeme gelmiÅŸti. Bunların arasında gazeteciler de olabilir baÅŸka isimler de olabilir. Bu da bence makul bir taleptir.

Bugün sadece HDP gidiyor. Avukatları görüÅŸebilir, yakınları görüÅŸebilir, kız kardeÅŸi öldü sanırım ÅŸimdi erkek kardeÅŸi gidiyor ve her gidip geldikten sonra ortalığı karıştırıyor, onun dışında da Adalet Bakanlığı'nın izniyle milletvekilleri ve özel izinli olanlar gidebilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.