Sosyal Medya

Güncel

Öcalan'ın sekreteryası İmralı heyeti olacak

Çözüm Süreci kapsamında İmralı'da önümüzdeki günlerde bir sekreterya kurulacağı belirtiliyor. Sırrı Süreyya Önder, sekreteryada İmralı heyeti ile Hatip Dicle'nin bulunacağını söyledi



HDP milletvekili ve Ä°mralı heyeti isimlerinden Sırrı Süreyya Önder, çözüm sürecinin devamı için Abdullah Öcalan’ın 5 kiÅŸilik bir sekreteryasının olacağını açıkladı. Sekreteryada mevcut Ä°mralı heyeti ile Hatip Dicle olacak.

HDP milletvekili ve Ä°mralı heyetinin deÄŸiÅŸmez isimlerinden Sırrı Süreyya Önder, çözüm süreci, Kobanê eylemlerinde HDP’ye yöneltilen eleÅŸtirilen ve son Ä°mralı ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu.

CNN Türk‘te soruları yanıtlayan Önder, “Mutlak barış için silahsızlanma da dahil bize 5-6 ay yeter. Yani mart ayı geldiÄŸinde biz bütün bunları geride bırakırız” dedi. Önder, çözüm sürecinin yol haritasında nelerin yer aldığına dair ayrıntılar da verdi. Önder’in açıklamasını göre, bir sekreterya kurulacak, Akil Ä°nsanlar arasından ve baÅŸka bir kafileyle yeni bir gözleme heyeti oluÅŸacak, Kamu GüvenliÄŸi MüsteÅŸarlığı bunları delege edecek, 7-8 komisyon kurulacak (Bunlar arasında Meclis’te kurulanlar da olacak).

Önder, sekreteryanın ne zaman çalışmaya baÅŸlayacağına dair soruya ise “Önümüzdeki haftadan itibaren devreye girmeli diye düÅŸünüyorum” cevabını verdi.

Önder, sekreteryanın haftada 3-4 gün çalışabileceÄŸini söyledi.

ARINÇ: BELLÄ° DEĞİL

Konuyla ilgili deÄŸerlendirmeleri sorulan BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, "Öcalan'a sekretarya konusu doÄŸru bir konu deÄŸil. Adalet Bakanlığı gerekeni yapacak. Adanın kendi ÅŸartları içinde olabileceÄŸi bir konudur. Akil insanların adaya gidip gitmeyeceÄŸi net deÄŸil." dedi.

Arınç, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda ÅŸunları söyledi: Öcalan “ben burada yalnızım” diyor. “Süreç devam ettikçe ne karar aldığınızı takip etmem lazım” diyor. Bu haksız bir talep deÄŸil bana göre.

Kendisine bazı imkanların hukuk içinde Adalet Bakanlığımız gerekli olanı yapacaktır.

Sekreterya, bizim sekreterlerimiz gibi adaya gitmesi her gün Öcalan’la görüÅŸülmesi gibi bir ÅŸey deÄŸil.
Cezaevinin kendi ÅŸartları içinde olabilecek bir ÅŸeydir. Bu bence makul bir istektir.

Bir insan bu kadar yaÅŸa gelmiÅŸ 17 senedir cezaevinde… Bu kararların yazılmasında not edilmesinde “benim birkaç kiÅŸiye ihtiyacım var “demiÅŸse bunu Adalet Bakanlığımız karşılayacaktır.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.