Sosyal Medya

Yerel

IŞİD'in korkunç planı! Hedef Kapalıçarşı mıydı?

Konya'da bir evde düzenlenen baskında ele geçirilen IŞİD'e ait bir kroki, İstanbul Kapalıçarşı için düşünülen korkunç planı ortaya çıkardı.



Türkiye’de IŞİD terörü olasılığına karşı teyakkuza geçen güvenlik güçleri; Gaziantep’te KalaÅŸnikoflar, el bombaları, patlayıcılar, fünyeler ve intihar yelekleri ele geçirdi. Operasyonlarla baÄŸlantılı olarak Konya’da bir eve yapılan baskında ise Ä°stanbul Kapalıçarşı’nın krokileri bulundu.

CANLI BOMBA EYLEMÄ° ENGELLENDÄ°

Terör ve istihbarat birimleri, sınır illerinde yakalanan mühimmatlar nedeniyle alarmda. Åžehirlerin giriÅŸ-çıkışlarında, metruk binalarda,“hücre evi” olasılığı taşıyan adreslerde ve boÅŸ arazilerde denetimi artıran güvenlik birimleri, bu arada “canlı bomba” eylemine dönüÅŸecek bir olayı engelledi.

GÜVENLÄ°K GÜÇLERÄ° BÜTÜN Ä°LLERDE ALARMDA

Alınan bilgiye göre, IŞİD militanlarının Türkiye’ye yönelik terör saldırısı riskinin artması üzerine terör ve istihbarat birimleri, konuyla ilgili tüm güvenlik güçlerine “IŞİD’e karşı dikkatli olun” uyarısı yaptı. BaÅŸta sınır illeri olmak üzere Türkiye genelinde güvenlik birimlerinde alarm verildi.

GAZÄ°ANTEP'TE MÜHÄ°MMAT ELE GEÇÄ°RÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Bu istihbarat üzerine Gaziantep’te 19 Ekim Pazar günü yapılan operasyonda 10 KalaÅŸnikof, 2 bin 280 KalaÅŸnikof mermisi, 40 el bombası, 40 fünye, 14 kilo TNT patlayıcı ve 9 intihar yeleÄŸi ele geçirildi. Operasyonla baÄŸlantılı olarak A.K. ve Ä°.B. gözaltına alındı. 2 ÅŸüphelinin Türkiye’ye patlayıcı ve silah soktukları ve canlı bomba eylemcisi oldukları ileri sürüldü.

IŞİD KROKÄ°LERÄ° MÄ°LÄ°TANLARINA GÖNDERDÄ°

Olayla ilgili yürütülen soruÅŸturmada, IŞİD’in eylem yapılacak yerlerin krokisini Türkiye’deki militanlarına gönderdiÄŸi, Konya’da örgütün hücre evlerinden olduÄŸu deÄŸerlendirilen bir adreste bu krokilerin ele geçirildiÄŸi öÄŸrenildi.

Ä°LK HEDEF KAPALIÇARÅžI'YDI

Talimatlar doÄŸrultusunda Konya’da koordine edileceÄŸi öne sürülen eylemlerde ilk hedefin Ä°stanbul Kapalıçarşı olduÄŸu iddia edildi. Baskında Kapalıçarşı’nın ayrıntılı krokisi ele geçirilirken; Konya,Ankara, Gaziantep’te belli noktaların hedef seçildiÄŸi de kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.